לחם טחינה של קרוטית

מתכון שהסתובב זמן רב ברשת ורחלי לקחה אותו, עשתה סדר בבלגן והצליחה להפוך אותו לפצצה ויראלית. הכנתי אותו בחשש רב, כי רשימת המרכיבים מוזרה במיוחד, ולמעשה כששמתי את התבנית בתנור הייתי בטוחה ששכחתי משהו

לחם טחינה. | אפרת ליכטנשטט

לחם טחינה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

אבל כעבור 30 דקות מצפה הפתעה: לחם טחינה תפוח ואמיתי. אל תצפו לטעם של לחם, כי אין לזה טעם של לחם – אבל זה טעים מאוד ומי שנמנע מגלוטן יחגוג פה בגדול.

מרכיבים (לתבנית אינגליש קייק אחת)
6 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות מייפל (אפשר גם סילאן או דבש)
4 ביצים במידה L
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח (לגרסה מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת)

לחם טחינה. | אפרת ליכטנשטט

לחם טחינה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוספות
½ כוס גרעיני חמנית/ דלעת/ גם וגם (אפשר גם קצת יותר)/ שקדים/ אגוזים קצוצים
3 כפות זרעי פשתן או צ׳יה (לא חובה)
3 כפות שומשום (מומלץ אך לא חובה)
אפשר גם: כפית שטוחה אורגנו מיובש או תערובת עשבי תיבול מיובשת
כף פרג (לא טחון)

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו. חשוב שהתנור יהיה חם כי ברגע שמוסיפים סודה לשתייה לבלילה היא חייבת להיכנס לתנור.
2. מניחים בקערה את כל המצרכים פרט לתוספות. טורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה אחידה.
3. מערבבים בקערה קטנה את כל התוספות ומוסיפים ¾ מהן לתוך הבלילה ומערבבים.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, ומפזרים מעל את שאר התוספות.
5. אופים במשך 30 דקות עד שהלחם מזהיב ומתייצב. פורסים רק אחרי שהלחם מתקרר.