קרקרים עם המון זרעים וגרעינים

בגלל שהם ממכרים ברמות הגבוהות ביותר, אני בעיקר מביאה אותם כמתנה כשאני באה להתארח, במשלוחי מנות או כשיש ערב חברים רב משתתפים. אם קופסה כזו עם קרקרים נשארת איתי בבית – שתינו בסכנה

קרקרים עם המון זרעים וגרעינים. | אפרת ליכטנשטט

קרקרים עם המון זרעים וגרעינים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין (או קמח רגיל)

1 כוס (100 גרם) קוואקר להכנה מהירה

½ כוס (80 גרם) גרעיני חמנייה

הכי מעניין

¼ כוס גרעיני דלעת

¼ כוס (30 גרם) זרעי פשתן

¼ כוס שומשום

½1 כפיות מלח

500 מ״ל מים

לפיזור לפני האפייה: קימל, שומשום, קצח, גרעיני חמנייה וכו'

עוד קרקרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו, ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, הגרעינים והמלח. מוסיפים את המים ומערבבים היטב, הבלילה דלילה מאוד וזה בסדר.
  3. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות באופן אחיד ומשטחים בעזרת מרית.
  4. אופים 12 דקות (אפשר להכניס את התבניות יחד בהפרש של כמה דקות) ואז מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת פיצה חורצים לקרקרים קטנים.
  5. מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 25־35 דקות עד שהקרקרים יבשים וקשים לגמרי משני הצדדים.
  6. מורידים את הקרקרים מנייר האפייה מיד בתום האפייה כדי שלא ידבקו אליו. שומרים בקופסה אטומה, עד שבועיים.