מרכיבים
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין (או קמח רגיל)
1 כוס (100 גרם) קוואקר להכנה מהירה
½ כוס (80 גרם) גרעיני חמנייה
הכי מעניין
¼ כוס גרעיני דלעת
¼ כוס (30 גרם) זרעי פשתן
¼ כוס שומשום
½1 כפיות מלח
500 מ״ל מים
לפיזור לפני האפייה: קימל, שומשום, קצח, גרעיני חמנייה וכו'
עוד קרקרים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו, ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, הגרעינים והמלח. מוסיפים את המים ומערבבים היטב, הבלילה דלילה מאוד וזה בסדר.
- מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות באופן אחיד ומשטחים בעזרת מרית.
- אופים 12 דקות (אפשר להכניס את התבניות יחד בהפרש של כמה דקות) ואז מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת פיצה חורצים לקרקרים קטנים.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 25־35 דקות עד שהקרקרים יבשים וקשים לגמרי משני הצדדים.
- מורידים את הקרקרים מנייר האפייה מיד בתום האפייה כדי שלא ידבקו אליו. שומרים בקופסה אטומה, עד שבועיים.