קרקרים מזרעי פשתן וצ׳יה (ללא גלוטן)

קרקרים מיוחדים מאוד, הן בטעם והן במרקם האוורירי והמיוחד. כל כך מעט מרכיבים, כלום עבודה ותוצאה בריאה וטעימה במיוחד. מושלמים עם חומוס, ממרח אבוקדו

קרקרים מזרעי פשתן וצ'יה. | אפרת ליכטנשטט

קרקרים מזרעי פשתן וצ'יה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

150 גרם (1 כוס) זרעי פשתן

45 גרם (¼ כוס) צ׳יה

¾ כפית זרעי כוסברה או שומר טחונים

הכי מעניין

בעלי ומכתש (ולא – אל תנסו לשים את שניהם ביחד)

1 כפית מלח

¾1 כוסות מים

טיפ – אם אתם לא אוהבים שומר או כוסברה תוכלו לתבל בכל תבלין אחר לטעמכם: קימל, אורגנו, טימין, רוזמרין ועוד

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את זרעי הפשתן והצ׳יה עם התבלין שבחרתם ועם המלח. מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
  3. נותנים לזרעים ולמים לעמוד כך כשעה עד שהם הופכים לג׳לי סמיך.
  4. מעבירים את הג׳לי לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
  5. אופים כ־50־60 דקות תוך סיבוב התבנית מדי פעם כדי לקבל אפייה אחידה.
  6. הקרקרים מוכנים כשהם יבשים משני הצדדים. כשמוציאים את התבנית בסוף האפייה, חותכים מיד עם גלגלת פיצה או שוברים לחתיכות באופן חופשי.
  7. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.