150 גרם (1 כוס) זרעי פשתן
45 גרם (¼ כוס) צ׳יה
¾ כפית זרעי כוסברה או שומר טחונים
הכי מעניין
בעלי ומכתש (ולא – אל תנסו לשים את שניהם ביחד)
1 כפית מלח
¾1 כוסות מים
טיפ – אם אתם לא אוהבים שומר או כוסברה תוכלו לתבל בכל תבלין אחר לטעמכם: קימל, אורגנו, טימין, רוזמרין ועוד
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את זרעי הפשתן והצ׳יה עם התבלין שבחרתם ועם המלח. מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
- נותנים לזרעים ולמים לעמוד כך כשעה עד שהם הופכים לג׳לי סמיך.
- מעבירים את הג׳לי לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
- אופים כ־50־60 דקות תוך סיבוב התבנית מדי פעם כדי לקבל אפייה אחידה.
- הקרקרים מוכנים כשהם יבשים משני הצדדים. כשמוציאים את התבנית בסוף האפייה, חותכים מיד עם גלגלת פיצה או שוברים לחתיכות באופן חופשי.
- שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.