קרקר עדשים טבעוני ללא גלוטן

אם תטחנו עדשים כתומות תקבלו קמח יפהפה בטעם אגוזי שהוא בסיס להרבה מאכלים טעימים ובריאים

קרקר עדשים. | אסי רוז

קרקר עדשים. | צילום: אסי רוז

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

1 כוס קמח עדשים

¼ כוס זרעי צ'יה

¼ כוס זרעי פשתן

הכי מעניין

1 כפית גדושה של מלח

1 כפית אורגנו מיובש

½ כוס מים

¼ כוס שמן זית

* אפשר להמיר את האורגנו בכל תבלין, וגם לא חייבים בכלל להוסיף תבלין, אבל זה מוסיף המון.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
  2. בקערה מניחים קמח עדשים, זרעי צ׳יה, זרעי פשתן, מלח ואורגנו יבש ומערבבים מעט.
  3. מוסיפים מים ושמן זית ומערבבים ליצירת בצק אחיד ויוצרים כדור.
  4. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי אחיד ודק, מסירים את הנייר העליון ובעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה פורסים את העלה שנוצר לריבועים או מלבנים.
  5. מכניסים לתנור ל־15-20 דקות עד לייבוש וצינון מלא של הקרקרים.
  6. אחרי צינון מפרקים את הקרקרים לפי סימני החיתוך ומגישים לצד מטבל וירקות טריים.

* הקרקרים נשמרים בצנצנת מחוץ למקרר עד שישה ימים.