רכיבים
1 כוס קמח עדשים
¼ כוס זרעי צ'יה
¼ כוס זרעי פשתן
הכי מעניין
1 כפית גדושה של מלח
1 כפית אורגנו מיובש
½ כוס מים
¼ כוס שמן זית
* אפשר להמיר את האורגנו בכל תבלין, וגם לא חייבים בכלל להוסיף תבלין, אבל זה מוסיף המון.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
- בקערה מניחים קמח עדשים, זרעי צ׳יה, זרעי פשתן, מלח ואורגנו יבש ומערבבים מעט.
- מוסיפים מים ושמן זית ומערבבים ליצירת בצק אחיד ויוצרים כדור.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי אחיד ודק, מסירים את הנייר העליון ובעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה פורסים את העלה שנוצר לריבועים או מלבנים.
- מכניסים לתנור ל־15-20 דקות עד לייבוש וצינון מלא של הקרקרים.
- אחרי צינון מפרקים את הקרקרים לפי סימני החיתוך ומגישים לצד מטבל וירקות טריים.
* הקרקרים נשמרים בצנצנת מחוץ למקרר עד שישה ימים.