פולנטה אפויה עם פטריות צלויות, עגבניות מיובשות ובמיה

מנה מיוחדת, טעימה ומפתיעה, שפוגשים בדרך כלל במסעדות. קל מאוד להכין אותה בבית ואפשר גם להכין חלק ממנה מראש ולחמם. רושם זה כאן!

פולנטה אפויה עם פטריות צלויות,עגבניות מיובשות ובמיה. | אפרת ליכטנשטט

פולנטה אפויה עם פטריות צלויות,עגבניות מיובשות ובמיה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
6־8 מנות קטנות כתוספת או 4 מנות עיקריות
תבנית בגודל 20/30 ס"מ

1 כוס קמח (140 גרם) פולנטה להכנה מהירה
4 כוסות מים
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
½ כוס טפנד זיתים
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ (אפשר לוותר אם אתם לא אוהבים חריף)
2 כוסות פטריות חתוכות (אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שמוצאים אצל הירקן)
2 כוסות במיה חתוכה לחתיכות גדולות
½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות
10 עגבניות שרי חצויות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכי מעניין

הכנת הפולנטה
1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים עם כפית מלח ופלפל שחור.
2. שופכים את הפולנטה בעדינות בצורת זרזיף דק לתוך הסיר עם המים הרותחים, ומערבבים בעזרת מטרף כל הזמן. שימו לב שהנוזל עם הפולנטה לוהט ועלול להתיז.
3. ממשיכים לערבב עד שהפולנטה מתגבשת לכדי דייסה נוזלית.
4. מערבבים לתוך הפולנטה את טפנד הזיתים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
5. מעבירים את הפולנטה לתבנית משומנת כך שהפולנטה תהיה בעובי 1 ס"מ, ומצננים לחלוטין. הפולנטה חייבת להיות קרה כדי שתוכל להיאפות.
* עד כאן אפשר להכין יום או יומיים מראש ולשמור במקרר.
6.בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, אופים את הפולנטה 30 דקות.

הכנת הירקות
7. מחממים במחבת רחבה או סוטאז' שמן זית ומטגנים את הבצל כ־7 דקות, עד שהוא מתרכך.
8. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את הפטריות, הבמיה, העגבניות המיובשות, עגבניות השרי, מלח ופלפל שחור, ומבשלים עד שכל הנוזלים שניגרים מהפטריות מתאדים.
9. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבת המנה: חותכים את הפולנטה לריבועים (או לעיגולים, או אפילו לבבות אם יש לכם חותכן מתאים), מניחים תערובת פטריות ובמיה מעל ומגישים.