מתכון לצ׳ימיצ׳ורי

מתכון לצ׳ימיצ׳ורי

צ׳ימיצ׳ורי. | אפרת ליכטנשטט

צ׳ימיצ׳ורי. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

חופן עלי סלרי

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

הכי מעניין

4־5 גבעולים של בצל ירוק

4־5 שיני שום

¼ בצל סגול

1 פלפל אדום קטן

1 פלפל אדום חריף (או פחות)

¼1 כפיות מלח

¼ כפית סוכר

¼ כוס חומץ בן יין (או אחר)

3 כפות מיץ לימון

½ עד 1 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים מלבד החומץ ושמן הזית במעבד מזון.
  2. טוחנים בפולסים למרקם גס ומעבירים לקערה גדולה.
  3. מוסיפים חומץ ושמן זית ומערבבים.
  4. טועמים ומוסיפים מלח וחומץ לפי הטעם.

הטעמים מתחזקים ומתאחדים אחרי 24 שעות במקרר, לכן מומלץ להכין מראש.