מרכיבים
10 עגבניות גדולות בשלות (מזן מגי או תמר, ואפשר כל זן שאוהבים)
1/3 כוס שמן זית
8 שיני שום קצוצות גס
הכי מעניין
½ כף סוכר
½ כף פלפל לבן
½ כף פפריקה מתוקה
3-5 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי במידת החריפות שאוהבים)
מלח
אופן ההכנה
1. קולפים את העגבניות וקוצצים גס.
2. בסיר רחב מחמים שמן, מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב דקה-שתיים.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות, סוכר, פפריקה ופלפל לבן ומערבבים היטב.
4. מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה-שעה וחצי.
5. בינתיים קולים את הפלפלים החריפים (אפשר על להבת הכיריים או בתנור) ומצננים אותם היטב.
6. קולפים את הפלפלים הקלויים, מנקים אותם מהגרעינים וקוצצים.
7. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים לסיר עם העגבניות, ממליחים, מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה ביותר כ־30 דקות נוספות (חשוב מדי פעם לערבב).
8. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 15-20 דקות, עד שכמעט אין נוזלים בסיר.
9. שומרים במקרר בקופסה אטומה.
לקילוף העגבניות אפשר להיעזר בקולפן עגבניות או לחלוט אותן במים רותחים: חורצים X קטן בתחתית העגבניות ומניחים אותן בכלי עם מים רותחים. הקליפה תתחיל להתקלף מעצמה וזה הזמן להוציא את העגבניות מהמים ולהשלים את הקילוף בעזרת הידיים.