מתכון לקרפצ׳יו תאנים

מתכון לקרפצ׳יו תאנים | כשר

קרפצ׳יו תאנים. | אפרת ליכטנשטט

קרפצ׳יו תאנים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

7־9 תאנים (תלוי בגודלן) בשלות אך לא רכות

3 פרוסות נקניק איכותי לטעמכם (אני השתמשתי בקרפצ׳יו עגל)

עלעלים צעירים (אני השתמשתי בעלי כוסברה חרפרפים)

הכי מעניין

1 כפית חרדל

חופן פיסטוקים קצוצים

פרחי מאכל (לא חובה)

1 כף רוטב בלסמי מצומצם

2 כפות שמן זית איכותי

מעט מלח גס

אופן ההכנה

  1. פורסים את התאנים לפרוסות דקות ומניחים על צלחת יפה.
  2. חותכים את הנקניק לפרוסות דקות, מגלגלים לצורת פרחים ומניחים על התאנים.
  3. מניחים נקודות חרדל קטנות על התאנים.
  4. מפזרים עלעלים ופרחים.
  5. מפזרים פיסטוקים קצוצים.
  6. ממש שנייה לפני ההגשה לשולחן מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית.

בוזקים מלח גס ומגישים מיד.