מרכיבים
7־9 תאנים (תלוי בגודלן) בשלות אך לא רכות
3 פרוסות נקניק איכותי לטעמכם (אני השתמשתי בקרפצ׳יו עגל)
עלעלים צעירים (אני השתמשתי בעלי כוסברה חרפרפים)
הכי מעניין
1 כפית חרדל
חופן פיסטוקים קצוצים
פרחי מאכל (לא חובה)
1 כף רוטב בלסמי מצומצם
2 כפות שמן זית איכותי
מעט מלח גס
אופן ההכנה
- פורסים את התאנים לפרוסות דקות ומניחים על צלחת יפה.
- חותכים את הנקניק לפרוסות דקות, מגלגלים לצורת פרחים ומניחים על התאנים.
- מניחים נקודות חרדל קטנות על התאנים.
- מפזרים עלעלים ופרחים.
- מפזרים פיסטוקים קצוצים.
- ממש שנייה לפני ההגשה לשולחן מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית.
בוזקים מלח גס ומגישים מיד.