פוקאצ׳ה קלאסית עם שום ורוזמרין

הלחם האיטלקי השטוח הוא פשוט דבר שאי אפשר לעמוד בפניו, במיוחד כשהוא יוצא חם מהתנור

פוקאצ׳ה קלאסית עם שום ורוזמרין. | אפרת ליכטנשטט

פוקאצ׳ה קלאסית עם שום ורוזמרין. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

הכינו פוקאצ׳ה לאירוח של מסיבה גדולה או לארוחת ערב משפחתית. כוונו את מועד ההכנה כך שהיא תהיה מוכנה רגע אחרי שכולם מתיישבים לשולחן ותראו איך היא מתחסלת בשניות.

מרכיבים (לתבנית בגודל 20X30)
½3 כוסות (500 גרם) קמח רגיל (ניתן להמיר חצי מהכמות בקמח כוסמין לבן)
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1/3 כוס שמן זית
2/3 1 כוסות מים
2 כפיות מלח
4־5 שיני שום פרוסות
20 מחטי רוזמרין

לתמיסת שמן זית
¼ כוס שמן זית
¼ כוס מים
½ כפית מלח

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים עם וו הלישה. מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות נמוכה. אם הבצק נראה יבש ולא מתאחד לגוש מוסיפים עוד כמה כפות מים לפי הצורך. אחרי דקה מוסיפים את המלח ולשים בסך הכול 10 דקות (הבצק אמור להיתלות על הוו).
2. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת ומכסים בשקית ניילון או בכובע ניילון של בתי מלון. מתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. בינתיים, טורפים בקערה קטנה את כל חומרי התמיסה.
4. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומשטחים אותו על כל התבנית בגובה אחיד. בעזרת האצבעות (הכי נוח עם האצבע, האמה והקמיצה) יוצרים שקעים עמוקים בבצק. מוזגים את התמיסה לתוך השקעים בעזרת כף.
5. מכסים במגבת מטבח נקייה (ולא שעירה), ומתפיחים כ־40 דקות נוספות. בינתיים מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות. כשהתנור חם והבצק תפח, מברישים אותו בנדיבות בעוד שמן זית ומפזרים שיני שום ורוזמרין.
6. אופים במשך 25־35 דקות, או עד שהפוקאצ׳ה מזהיבה ומשחימה בצדדים. אוכלים מיד!

טיפ: הרגישו חופשי להוסיף לפואקצ׳ה מגוון תוספות לפני האפייה: גבינות משובחות, סרטי קישואים, עגבניות שרי, נקניק איכותי ועוד ועוד.