מתכון לסיגר דג

מתכון לסיגר דג | כשר

סיגר דג | גיא אשכנזי, Agency K

סיגר דג | צילום: גיא אשכנזי, Agency K

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

15 עלי סיגר מופשרים לפי הוראות היצרן

500 גרם פילה דג ים לבן קצוץ דק

½ כוס כוסברה קצוצה דק

הכי מעניין

¼ כוס נענע קצוצה דק

½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

½ כפית כורכום

1 כפית פלפל לבן

מלח

½1 כף קמח

¾ כוס מים קרים

שמן לטיגון עמוק

להגשה

½ כוס טחינה גולמית

½1 כף גדושה לימון כבוש

2 כפות מיץ לימון

½ פלפל ירוק חריף קצוץ קטן (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

מים קרים מאוד

אופן ההכנה

1. בקערה שמים דג, נענע, כוסברה, פלפל חריף, שום, כורכום, פלפל לבן ומלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומכניסים למקרר לכ־20 דקות.

2. בקערית קטנה מערבבים קמח ומים ליצירת ה"דבק" שישמש לסגירת הסיגרים לאחר המילוי.

3. בעזרת סכין קטנה וחדה חוצים את עלי הסיגר.

4. מניחים עלה סיגר על משטח עבודה נקי כשהצד החתוך מופנה אלינו. בזמן העבודה יש לוודא ששאר העלים מכוסים במגבת או ניילון כדי שלא יתייבשו.

5. מניחים תלולית של מילוי לאורך חלקו התחתון של עלה הסיגר. שימו לב שצורת התלולית מכתיבה את צורת הסיגר: תלולית דקה וארוכה תהפוך לסיגר דק וארוך, תלולית שמנמנה וקצרה תהפוך לסיגר שמנמן וקצר.

6. מקפלים את שני צידי הבצק על גבי תלולית המילוי, מורחים מעט מהדבק על חלקו העליון של הבצק, מגלגלים ומהדקים כשכיוון הגלגול הוא ממני והלאה וסוגרים היטב עם ה"דבק".

7. חוזרים על הפעולה עם שאר המילוי והבצק.

8. מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש לכם מד טמפרטורה – השמן צריך להיות בטמפרטורה של 180 מעלות), ומטגנים את הסיגרים בכמה סבבים עד שהם זהובים ופריכים.

9. מעבירים את הסיגרים המטוגנים למגש עם נייר סופג או לרשת עד שמסיימים לטגן את כל הכמות.

10. בקערית שמים טחינה, לימון כבוש, מיץ לימון, פלפל חריף, מים ומלח ופלפל שחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

11. מכינים את הטחינה: בקערה שמים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.

12. מגישים את הסיגרים חמים מאוד לצד מטבל הטחינה.

  • הסיגרים הכי טעימים ישר כשהם יוצאים מהשמן. אבל, אם רוצים בכל זאת להכין מראש אפשר להכין אותם כמה שעות קודם, לשמור בקופסה אטומה ולפני ההגשה לחמם כמה דקות.