מרכיבים (כ־20 לחמניות)
½3 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין 70%
½3 כוסות (500 גרם) קמח לבן מנופה
1 כף (20 גרם) מלח
¼ כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)
1/3 כוס (80 גרם) דבש
¾ כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
להברשה
1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים
4 כפות דבש מדוללות ב־2 כפות מים רותחים
לזרייה
סוכר גבישי
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב עד להטמעה.
3. מוסיפים את הסוכר, והדבש והשמן ולשים בעזרת וו הלישה.
4. מוסיפים את החלב, ובהדרגה גם את המים עד לקבלת בצק רך. אם הבצק מעט נוקשה מומלץ להוסיף לו בהדרגה עוד נוזלים.
5. לשים במשך כ־10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. משמנים את הקערה במעט שמן, ומגלגלים את הבצק בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן.
6. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
7. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 60־80 גרם (או לגודל הגדול במעט מכדור פינג פונג) וקולעים ללחמניות.
8. מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כ־30 דקות, ובזמן זה מחממים את התנור ל־175 מעלות.
9. מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה.
10. אופים כ־15־17 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.
11. מוציאים ומברישים בדבש המדולל.
בואו להכין חלת דבש משגעת