מרכיבים
1 כף שמן
1 כוס חיטה
הכי מעניין
4 כוסות מים רותחים
2 נקטרינות חתוכות לפרוסות דקות
1 אבוקדו גדול חתוך לפרוסות
½ בצל סגול חתוך לטבעות דקות
2 כוסות רוקט (או עלי בייבי)
לרוטב
1 נקטרינה
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל
1 שן שום (לא חובה)
אופן ההכנה
- מבשלים את החיטה: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את החיטה ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40־50 דקות עד שהחיטה רכה ונגיסה (אך לא רכה מדי).
- מסננים מהמים ומצננים.
- מרכיבים את הסלט: מניחים את עלי הרוקט בתחתית הצלחת ומפזרים חיטה בנדיבות. מסדרים פרוסות נקטרינה, פרוסות אבוקדו וטבעות בצל סגול ומפזרים את החיטה שנותרה (לא חייבים להשתמש בכל החיטה ואפשר לשמור את השארית בכלי אטום במקרר ולהכין קערת בודהה בהמשך השבוע).
- שמים את כל חומרי הרוטב בבלנדר וטוחנים למרקם אחיד.
- טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
- מזלפים את הרוטב סמוך להגשה.