מתכון לסלט פאקוס ים־תיכוני

הסלט הים–תיכוני, בגרסה מעודכנת עם הדברים שאהובים עלינו בבית. תרגישו חופשי להוסיף מה שאתם אוהבים

סלט פאקוס ים־תיכוני. | אפרת ליכטנשטט

סלט פאקוס ים־תיכוני. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

4 פאקוסים (או מלפפונים)

פרוסים דק־דק במנדולינה או בסכין

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

הכי מעניין

1 אבוקדו חתוך לחתיכות גדולות

חופן בצל ירוק קצוץ

100 גרם פטה

½ כוס אגוזי מלך קלויים על מחבת ללא שמן

לרוטב:

3-4 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 שן שום כתושה

1 כף מייפל או סילאן

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

שמים את כל המרכיבים בקופסה ומשקשקים עד שהכול מעורבב היטב.

אם מכינים בקערה, שמים את חומרי הרוטב לחוד ומערבבים היטב ורק אז מוזגים על הסלט.

מגישים מיד.