מרכיבים
1 דלורית בינונית
8 עלי קייל חתוכים לחתיכות גדולות
3 עלי חסה קצוצים גס
2 גזרים
3 צנוניות פרוסות לפרוסות דקיקות
½ בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
1/3 כוס צימוקים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות שמן לטיגון הקייל
לרוטב
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
1 כפית מייפל
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. צולים את הדלורית: מקלפים את הדלורית וחותכים אותה לחתיכות דקות וארוכות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית ומפזרים מלח ופלפל בנדיבות. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כחצי שעה או עד שהדלורית רכה.
2. מטגנים את הקייל: בסיר גדול ועמוק (בגלל שהשמן קופץ ממש) מחממים שמן וכשהוא חם (אם מכניסים ידית של כף עץ היא מתמלאת בועות) מכניסים את עלי הקייל – 5־6 חתיכות בכל פעם. מטגנים כדקה ומוציאים לנייר סופג (בדקו שהעלה אכן קריספי).
3. מקלפים את הגזרים עד לליבה, ליצירת סרטים דקים של גזר.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט ואת כל חומרי הרוטב ומתבלים סמוך להגשה.