מתכון לסלט היז׳יקי

אצות הן הרבה יותר מאשר רק עטיפה לסושי

סלט היז'יקי. | אפרת ליכטנשטט

סלט היז'יקי. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

את אצת ההיז׳יקי לא הכרתי, אבל אני בהחלט מתכוונת להכניס אותה לתפריט הקבוע שלי. בנוסף לצבעה השחור היפהפה היא בשרנית, עשירה, טעימה ומלאה באופי. הסלט החם הזה הוא אחד המאכלים הביתיים הנפוצים ביפן, ממש כמו השקשוקה אצלנו. הוא בריא, משביע וטעים מאוד. מקובל לאכול אותו חמים בטמפרטורת החדר או קר בקופסאות אוכל.

מרכיבים (3 מנות)

30 גרם אצות היז'יקי

הכי מעניין

1 כף שמן

1 גזר חתוך לגפרורים

½ כוס פולי אדממה קלופים

3 כפות סויה

2 כפות מירין

1 כף שומשום לבן קלוי

אופן ההכנה

  1. משרים את ההיז׳יקי במים חמימים לחצי שעה, ושומרים רבע כוס ממי ההשריה.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה, וצולים את הגזר כדקה.
  3. מוסיפים את ההיז׳יקי ומערבבים במשך 3־4 דקות או עד שהגזר מתרכך מעט אבל נשאר נגיס.
  4. מוסיפים סויה ומירין, ומעט ממי ההשריה. ממשיכים לטגן, וכשרוב הנוזלים נעלמים (בערך 10 דקות) מוסיפים את האדממה ומכבים את האש.
  5. מחכים 10 דקות, מתקנים תיבול אם צריך (סויה או מלח), מפזרים שומשום קלוי ומגישים בטמפרטורת החדר.