סלקים במטבל שמנת חמוצה, אשכולית ותימין

מתכון למנה כיפית שאני אוהב במיוחד ומכין אותה בכל פעם שצריך לאלתר

סלקים במטבל שמנת חמוצה, אשכולית ותימין. | נדב טל

סלקים במטבל שמנת חמוצה, אשכולית ותימין. | צילום: נדב טל

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

2-3 סלקים (אפשר מוכנים מוואקום)

100 מ"ל שמנת חמוצה (גביע קטן)

הכי מעניין

1/3 כוס מיץ אשכולית אדומה

1 כפית גדושה דבש

1 כפית חומץ

2 גבעולי תימין

10 גבעולי עירית

מעט מלח גס

מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. הכנת הסלק אם בחרתם בסלק טרי: מחממים תנור ל־250 מעלות, עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור כ־45 דקות עד שסכין ננעצת בסלקים בקלות, מצננים לטמפרטורת החדר ומקלפים. (אם יש לכם סלק בוואקום מדלגים על הצלייה בתנור).
  2. חוצים כל סלק לחצי ואז לפלחים.
  3. הכנת המטבל: בקערית מערבבים שמנת חמוצה, מיץ אשכולית, דבש וחומץ עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. מפרידים את עלי התימין מהגבעול ומוסיפים למטבל.
  5. הרכבה: על צלחת הגשה יוצקים את המטבל ועליו עורמים את פלחי הסלקים.
  6. קוצצים את העירית.
  7. מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס ואת העירית הקצוצה ומגישים מיד.