מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן ועוד קצת לקימוח
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות שמרים יבשים
הכי מעניין
1 כוס סוכר
½ כוס שמן
-3½2 כוסות מים
1 כף מלח
לעיטור:
מפית תחרה קרושה או פרוסות עגולות דקות של מלפפונים
מסננת דקה
אופן ההכנה
1. מניחים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים מעט, מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר ולשים במשך כ־7 דקות. אם הבצק יבש וקשה מוסיפים עוד מעט מים לפי הצורך, כל קמח דורש כמות אחרת של מים.
3. מאחדים את הבצק לכדור גמיש וחלק, מורחים אותו במעט שמן מכל הצדדים ומתפיחים בקערה מכוסה במשך כשעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. בזמן ההתפחה מומלץ ללוש מעט את הבצק פעם או פעמיים כדי לפתח את הגלוטן, שבונה בחלה רשת אוורירית.
5. מחלקים את הבצק ל־4 ויוצרים את החלות: מכל חלק יוצרים כדור אליפטי ומניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, לא טורבו.
7. זה הזמן לקחת מאמא או מסבתא את מפית הקרושה שמעטרת את הספה: במברשת אפייה מושחים את החלה במים כדי להדביק ולייצב את הדוגמה. מצמידים את מפית התחרה אל החלה ובעזרת המסננת מנפים מעליה מעט קמח. מסירים בעדינות ובזהירות את המפית, ממש כאילו אתם מורידים פלסטר, כך שתיווצר דוגמת תחרה על החלה.
8. אם אין מפית תחרה מניחים על החלה פרוסות עגולות של מלפפונים, מנפים קמח מלמעלה דרך מסננת דקה, מסירים את הפרוסות ומקבלים דוגמת עיגולים מודרנית שובת לב.
9. מכניסים לתנור לאפייה של כ־20 דקות, עד שמתקבלות חלות זהובות.