מתכון לסלט גדילן

העלים המנומרים שמקפיצים את המראה וגם את הטעם של כל סלט

סלט גדילן. | אפרת מוסקוביץ

סלט גדילן. | צילום: אפרת מוסקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

3 צנוניות

1 מלפפון

הכי מעניין

1 חופן גדול של עלי גדילן

1 תפוז

1 אשכולית אדומה

שמן זית

מלח

מעט מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הירקות, חותכים לגודל שאוהבים ומניחים בקערה.
  2. שוטפים את עלי הגדילן, גוזרים את הקצוות המעוטרים קוצים קטנים ונפטרים מהם. את העלים עצמם חותכים בידיים לקרעים גדולים ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את פלחי התפוז והאשכולית.
  4. מתבלים בשמן זית, מעט מיץ מהתפוז ומלח ומערבבים.