מתכון לחלת עוגת גזר

מתכון לחלת עוגת גזר

חלת עוגת גזר. | אפרת ליכטנשטט

חלת עוגת גזר. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים ל-2 חלות מחוברות

מרכיבים

¼ כוס (60 מ״ל) מים

1 כף שמרים יבשים

הכי מעניין

1 כף סוכר

½ קילו קמח לחלה

¼ כוס (50 גרם) סוכר

¼ כוס (60 מ״ל) שמן

1 ביצה L

2 כפיות קינמון

1 כוס גזר מגורר (כ־100 גרם)

1 כוס (240 מ״ל) מיץ גזר

1 כפית מלח

¼ כוס צימוקים קטנים

להברשה: ביצה טרופה

לציפוי (לא חובה): 100 גרם פרג

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר שמים מים, שמרים וסוכר, מערבלים קלות וממתינים עשר דקות.
  2. מוסיפים את שאר החומרים מלבד המלח והצימוקים.
  3. מתחילים ללוש במיקסר עם וו לישה עד לאיחוד. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים כף או שתיים של מים עד שנוצר בצק גמיש, כל סוג של קמח זקוק לכמות מים אחרת.
  4. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה במיקסר כ־7 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
  5. מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד שתי דקות.
  6. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור, מעבירים לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה-שעה וחצי במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  7. מכינים תבנית עם נייר אפייה.
  8. על מגש נוסף מפזרים פרג.
  9. מחלקים את הבצק ל־8 כדורים שווים (אפשר להיעזר במשקל), ומכסים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
  10. מכינים את הרצועות (ראו הוראות במתכון הראשון).
  11. מניחים 4 רצועות על משטח העבודה.
  12. את 2 הרצועות האמצעיות מגלגלים על נייר סופג רטוב במים ואז טובלים במגש הפרג.
  13. קולעים חלה בקליעת ארבע רצועות (חפשו ביוטיוב).
  14. חוזרים על סעיפים 13-11 לקליעת חלה נוספת.
  15. מחממים תנור ל־190 מעלות טורבו.
  16. מסדרים את החלות זו מול זו לצורת עיגול (כמו בצילום) על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  17. מכסים את החלות במגבת ומתפיחים 30־20 דקות נוספות.
  18. מברישים את החלות בביצה ואופים 24־18 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שהן שחומות ויפות* מקררים לגמרי את החלות לפני שפורסים אותן או מקפיאים.