חלה חגיגית, רכה ומתוקה בעיטור שבבי שקדים שמתקרמלים בזמן האפייה. התוצאה פשוט מרשימה ונפלאה.
מרכיבים
חלה אחת גדולה או שתיים קטנות
½3 כוסות (500 גרם) קמח חלה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
4 כפות (60 מ״ל) שמן קנולה
4 כפות סילאן
¾ כף מלח דק
1־½1 כוסות מים
הכי מעניין
להברשה
2 כפות סילאן מהולות בכף מים רותחים
לעיטור
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה
1. מנפים קמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.
2. מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים סילאן, שמן, מלח ולבסוף את המים, במזיגה איטית. שימו לב: ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים. להפעיל כ־10 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות, והמרקם שלו חלק וגמיש.
3. מעבירים לקערה מעט משומנת, ומגלגלים את הבצק כך שיצופה שמן מכל צדדיו.
4. מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
5. מעבירים את הבצק למשטח נוח לעבודה, מוציאים אוויר ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על מגש מעט מקומח. מכסים במגבת ונותנים לכדורים לנוח כ־15 דקות. מרדדים כל כדור לרצועה.
6. קולעים חלה מארבע רצועות ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
7. מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך 45 דקות.
8. מחממים תנור ל־180 מעלות, מברישים את החלה בזהירות בסירופ סילאן.
9. מפזרים בנדיבות שקדים פרוסים ואופים 30־35 דקות, עד שהחלה זהובה.
איך לאחסן?
החלה במיטבה ביום האפייה. אפשר לעטוף אותה היטב ולחמם מעט לפני ההגשה ביום שלאחר מכן, או להכין ממנה צנימים או לחם מטוגן