העוגיות האיטלקיות שאי אפשר להפסיק לאכול

עם מרציפן רך וציפוי צנוברים: נמסות בפה מהביס הראשון

עוגיות פינולי איטלקיות. | אפרת ליכטנשטט

עוגיות פינולי איטלקיות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

עוגיות מיוחדות וטעימות שטעמתי לראשונה לפני כשנתיים כשהיינו באיטליה.

מראן החיצוני שובה לב וקשה לראות אותן ולא לרכוש מיד כמה חמודות.

אחרי הביס הראשון המופלא פשוט תיקחו אחת ועוד אחת…

הכי מעניין

מרכיבים

22־24 עוגיות

למרציפן
200 גרם קמח שקדים
50 גרם אבקת סוכר
½ כפית תמצית שקדים
1 כף מייפל
1 כף מים
1 כפית מיץ לימון

לעוגיות
שליש כוס (כ־67 גרם) סוכר
2 חלבונים
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית מלח
½ כוס (70 גרם) קמח רגיל/כוסמין

לציפוי
½1 כוסות צנוברים לא קלויים

אופן ההכנה

1. במעבד מזון שמים קמח שקדים, אבקת סוכר, תמצית שקדים, מייפל, מים ומיץ לימון, וטוחנים כשתי דקות עד שנוצר מרציפן רך (וטעים).
2. מוסיפים למעבד מזון סוכר, חלבונים, וניל, מלח וקמח, וטוחנים בפולסים רק עד שנוצר בצק אחיד.
3. מקררים את הבצק במקרר כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל־180 מעלות לא טורבו, ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
5. מכינים קערה קטנה עם צנוברים. בידיים רטובות יוצרים עוגיות קטנות בקוטר 3 ס״מ ומגלגלים כל עוגייה בצנוברים.
6. מניחים את העוגיות ברווחים על התבנית.
7. אופים 15־20 עד שהעוגיות מזהיבות. הימנעו מאפיית יתר.

* שומרים בקופסה אטומה עד שבוע

עוד כתבות בנושא

כ"ח בכסלו ה׳תשפ"ו18.12.2025 | 13:53

עודכן ב