לגוון את המתוק של חנוכה: לביבות ריקוטה אווריריות ומטריפות

ענניות, רכות ומתוקות בדיוק במידה: לביבות ריקוטה שמטגנות לביס זהוב וממכר, מוגשות עם פירות, קצפת ואבקת סוכר, הפינוק שכבש את החג והרשת.

לביבות ריקוטה מתוקות | גיא אשכנזי, Agency K

לביבות ריקוטה מתוקות | צילום: גיא אשכנזי, Agency K

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

250 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם קמח

½ כפית אבקת אפייה

הכי מעניין

3 ביצים

4 כפות סוכר לבן

מעט מלח

קליפה מגורדת מלימון אחד

1 כפית תמצית וניל

שמן לטיגון

להגשה

פירות טריים

קצפת

אבקת סוכר

כל תוספת שאוהבים

אופן ההכנה

1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים יחד עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

2. משמנים קלות מחבת גדולה, וכשהמחבת חמה יוצקים בעזרת כף עיגולים מהבלילה.

3. מטגנים 2-3 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת הגשה.

4. מגישים את הלביבות כשהן חמות, מפדרים מעל אבקת סוכר, מוסיפים קצפת לצלחת ומסדרים פירות טריים.

אפשר להוסיף כל רוטב או תוספות שאוהבים.

עוד כתבות בנושא

כ' בכסלו ה׳תשפ"ו10.12.2025 | 10:40

עודכן ב