אין יותר ביתי מריבה תפוזים: הטוויסט הקטן שהופך אותה למושלמת

מתכון פשוט לריבת תפוזים עם ג’ינג’ר ודבש 4 שעות על האש שמייצרות שתי צנצנות של קסם מתוק וריח משגע לכל הבית.

ריבת תפוז ג'ינג'ר | גיא אשכנזי, Agency Karela

ריבת תפוז ג'ינג'ר | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

5-6 תפוזים גדולים שטופים היטב (אפשר לגוון בעוד סוגים של פירות הדר)

3 כפות ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ

3 כפות דבש או סירופ מייפל

הכי מעניין

1 ק"ג סוכר לבן

4 כוסות מים

אופן ההכנה

1. מכניסים צלוחית קטנה למקפיא.

2. חותכים את התפוזים לפלחים דקים. מסירים את הליבה הלבנה והגרעינים וקוצצים דק את פלחי התפוזים על קליפתם.

3. שמים בסיר, מוסיפים את יתרת המרכיבים ובוחשים.

4. מבשלים על להבה נמוכה כ־4 שעות, כשמדי פעם מערבבים.

5. אחרי 4 שעות בודקים אם הריבה מוכנה: מוציאים את הצלוחית מהמקפיא ומניחים עליה מעט ריבה. בעזרת כפית יוצרים קו שחוצה את תלולית הריבה. אם המרווח בין שתי תלוליות הריבה נשאר פתוח (או חוזר באיטיות רבה) הריבה מוכנה, אם  המרווח נסגר ישר ממשיכים לבשל את הריבה עוד 20-30 דקות וחוזרים על הבדיקה.

6. כשהריבה מוכנה מעבירים אותה לצנצנת יפה מעוקרת ומצננים אותה לחלוטין.

הכמות הזו מספיקה לשתי צנצנות גדולות. אפשר כמובן להכין חצי כמות.

עוד כתבות בנושא