מרכיבים ל–10 יחידות
3 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) חלב
¼1 (300 מ"ל) כוסות מים
הכי מעניין
2 כפות סוכר
¼ כפית מלח
3 כפות שמן
½1 כוסות (210 גרם) קמח
למילוי
250 גרם גבינה לבנה
200 גרם שמנת חמוצה
½ כוס צימוקים שהושרו 5 דקות במים רותחים וסוננו היטב מנוזלים
1 כפית תמצית וניל
3־4 כפיות אבקת סוכר
½ כוס פטל ואוכמניות טריות
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר, חלב ושמן.
2. מוסיפים את הקמח והמלח (דרך מסננת או נפה), וטורפים היטב לתערובת אחידה ללא גושים – הבלילה צריכה להיות די נוזלית.
3. מחממים מחבת נון־סטיק, מורחים שכבה דקה של שמן חמניות או חמאה ומוזגים מצקת של הבלילה.
4. מטגנים 2־3 דקות, הופכים בעדינות ומטגנים את הצד שני. אם מרגישים שהבלילה לא מספיק דלילה ולא נמזגת בקלות אפשר להוסיף מים ולטרוף היטב.
5. עורמים את כל הבלינצ'ס המוכנים על צלחת גדולה ומכסים במגבת מטבח עד המילוי.
6. מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
7. ממלאים כל בלינצ'ס ב־2־3 כפות של מלית, מקפלים ומגישים עם אבקת סוכר ועם פירות יער.