רכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ או ל־2 תבניות אינגליש קייק)
2/3 1 כוסות (250 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון
¾ כוס קוקוס טחון
3 ביצים
1 כוס פחות כף (180 גרם) סוכר
קורט מלח
1/3 כוס (80 מ״ל) שמן קוקוס נוזלי (אפשר להחליף בשמן רגיל)
1/3 כוס ועוד כף (100 מ״ל) שמן רגיל
1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים סחוט (מתפוזים טריים)
גרידה מתפוז אחד
3 גזרים מגורדים דק
1 כפית תמצית וניל
לציפוי
1 מְכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה 15%
3 כפות אבקת סוכר
לקישוט
חתיכות קוקוס מיובש
פרוסות תפוזים סיניים/ קליפות תפוז
קוקוס טחון
קינמון
הכי מעניין

עוגת תפוגזר וקוקוס. | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון וקוקוס טחון.
3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף מספר דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
4. מוסיפים את שני סוגי השמן, וניל, מיץ תפוזים, גרידת תפוז וגזר מגורר וממשיכים לערבל את התערובת.
5. מפרקים את הקערה מהמיקסר ומערבבים פנימה שליש מהתערובת היבשה בתנועות קיפול. מוסיפים את שאר התערובת היבשה ומקפלים עד שהבלילה אחידה ולא מעבר לכך.
6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ־50 דקות או עד שקיסם שמכניסים אל העוגה יוצא יבש.
7. לאחר שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר מכינים את הציפוי: מערבבים גביע שמנת חמוצה עם 3 כפות אבקת סוכר עד לקבלת בלילה אחידה ולא נוזלית מדי (אם היא נוזלית אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר). בעזרת כף מזלפים את הבלילה על העוגה ומקשטים בפרוסות תפוזים, קוקוס מיובש, מעט קינמון וקוקוס טחון.
8. שומרים בטמפרטורת החדר ובקיץ במקרר.