משדרגים את עוגת הביסקוויטים המוכרת והנוסטלגית בתוספת של שוקולד לבן, ומקבלים עוגה קצת יותר מושחתת ומיוחדת. אם אתם חוגגים יומולדת תוכלו לקשט את העוגה בערבוביית ממתקים אהובים, אך זה כמובן לא חובה. המתכון כאן הוא לעוגה גדולה במיוחד, הרגישו חופשי לחצות את הכמויות.

עוגת ביסקוויטים ושוקולד לבן. | צילום: אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 28/28 ס״מ)
200 גרם שוקולד לבן
2 מְכלים של שמנת מתוקה 38%
½ חבילה אינסטנט פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
1 ק"ג גבינה לבנה 5%, בטמפרטורת החדר
¼2 שרוולים של פתי בר (כ־550 גרם)
½ כוס חלב פושר
לקישוט
כל מיני שוקולדים ועוגיות
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. משמנים את התבנית ומצמידים לדפנות רצועות נייר אפייה.
2. קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות ושמים בקערה המתאימה למיקרוגל. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים של 20 שניות ומערבבים בין חימום לחימום (כדי שלא יישרף). חוזרים על הפעולה עד שרובו נמס, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את השמנת והאינסטנט פודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את הסוכר והגבינה ומערבבים במהירות נמוכה.
4. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס לקערת המיקסר (כדי שהוא יתערבב היטב, חשוב שהוא לא יהיה חם) וממשיכים לערבל לתערובת אחידה.
5. מרכיבים: טובלים כל ביסקוויט בחלב ומסדרים בתחתית התבנית. מניחים על התבנית כרבע מהתערובת ומשטחים אותה לשכבה אחידה בערך בגובה של סנטימטר. טובלים שוב ביסקוויטים בחלב ומניחים על הקרם. חוזרים על כל הפעולות עד שמתקבלות ארבע שכבות ביסקוויטים וארבע שכבות קרם.
6. עוטפים היטב ומצננים לפחות שלוש שעות לפני ההגשה כדי שהעוגה תתייצב. מקשטים בכל מה שאוהבים!
טיפ: אפשר לסדר שלוש שכבות, וכך להשתמש בפחות ביסקוויטים