מרכיבים
סיר פלא או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1 כוס (360 גרם) דבש
4 ביצים גודל L
200 גרם חמאה (או כוס שמן – 240 מ״ל)
125 גרם גבינת ריקוטה (½ קופסה)
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
⅔2 (375 גרם) כוסות קמח לבן
½ כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כוס (60 מ״ל) מים רותחים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב סיר פלא או תבנית עגולה.
2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את השמן במזיגה איטית וממשיכים להקציף.
4. מוסיפים דבש, קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וריקוטה, ובוחשים היטב.
5. מוסיפים מים רותחים ובוחשים שוב.
6. מעבירים ⅔ מכמות הבלילה לתבנית.
7. בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר בפרקי זמן קצרים.
8. מוסיפים את השוקולד לבלילה שנותרה בקערה, ומערבבים היטב עד שהבלילה הופכת חומה לגמרי.
9. מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית מעל הבלילה הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים רק מעט, כדי שתיווצר דוגמת שיש.
10. אופים במשך 55־60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הכי מעניין
איך לאחסן?
סגורה היטב בטמפרטורת החדר עד חמישה ימים (כמו כל עוגת דבש היא משתבחת מיום ליום)