כוסות תפוחים מקורמלים וקרם שמנת חמוצה

מתכון לכוסות תפוחים מקורמלים וקרם שמנת חמוצה

כוסות תפוחים מקורמלים וקרם שמנת חמוצה. | אפרת ליכטנשטט

כוסות תפוחים מקורמלים וקרם שמנת חמוצה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

קינוח עם שילוב טעמים מושלם שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו, והוא גם קל להכנה.

מרכיבים

(12 מנות)

הכי מעניין

קראמבל

250 גרם קמח

250 גרם אבקת שקדים

300 גרם סוכר חום בהיר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית קינמון

קורט מלח

תפוחים מקורמלים

10 תפוחים ירוקים

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר לבן

1 כוס אוכמניות (לא חובה)

מיץ מחצי לימון

קרם שמנת חמוצה

500 מ"ל שמנת להקצפה 38%

400 גרם שמנת חמוצה של פעם 27%

50 גרם אבקת סוכר

80 גרם אבקת פודינג וניל

אופן ההכנה

1. קראמבל: מחממים תנור ל־50 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את כל החומרים עד שמתקבלים פירורי קראמבל גסים.

3. מעבירים את הפירורים לתבנית ואופים כחצי שעה.

4. מצננים היטב את הפירורים.

5. תפוחים מקורמלים: מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות.

6. במחבת גדולה מחממים סוכר וחמאה עד להמסה, מוסיפים את התפוחים ומבשלים אותם עד לריכוך.

7. מוסיפים מיץ מחצי לימון ואת האוכמניות, ומבשלים עוד כחמש דקות.

8. מקררים עד הרכבת הקינוח.

9. קרם שמנת חמוצה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל חומרי הקרם עד לקבלת קציפה יציבה וחלקה.

10. הרכבה: בכוס הגשה מניחים שכבת קראמבל, מעליה שכבת תפוחים ומעליה מזלפים מהקרם. חוזרים שנית על הקראמבל, התפוחים והקרם.

11. מקשטים באוכמניות טריות, חתיכות קראמבל, שקדים פרוסים וכל קישוט שאוהבים.

ט' באלול ה׳תשפ"ה02.09.2025 | 10:20

עודכן ב