קבב דג ים על קרם שום
של השף אלי מזרחי ממסעדת אנדרסן
החומרים:
כוס בצל מטוגן
חצי כוס חציל מטוגן
שתי כוסות (600 גרם) בשר בורי קצוץ
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
חצי זר נענע קצוצה
חצי זר כוסברה קצוצה
2 ביצים
100 גרם פירורי לחם
מלח
פלפל
קרם שום:
40 שיני שום מקולפות
2 כוסות חלב
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
ההכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים לקבב.
2. יוצרים קבבונים קטנים בידיים רטובות וחורכים במחבת פסים כחצי דקה מכל צד.
3. מעבירים לתנור לחום של 180 מעלות ל- 3-5 דקות נוספות.
4. מבשלים את השום בחלב עד שמתרכך מאוד, וטוחנים היטב במעבד מזון.
5. במידה והמרקם יוצא דליל ולא קרמי מספיק, ניתן להוסיף בזמן הטחינה לחם לבן מושרה במים.
6. להגשה מסדרים בצלחת את קרם השום, מניחים מעל את הקבבונים. ניתן לעטר בעלים ירוקים.