לעולם בעקבות הקארי: 3 מנות תאילנדיות

אם אין לכם טיול לתיאלנד באופק, לפחות שיהיה קארי. השף של מסעדת סאטורי התאילנדית מנדב 3 מתכונים: קארי ירוק עם חזה עוף, סלט פפאיה חמצמץ ופתאי טופו

nrg מעריב | 25/10/2010 14:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קאיהו

מרכיבים ל-4 מנות:

               2 פחיות קטנות של חלב קוקוס
               2 נתחי חזה עוף
               צרור בזיליקום
               צרור כוסברה
               חציל אחד
               משחת קארי ירוק
                סוכר
                מלח

אופן הכנה:

מרתיחים את החלב קוקוס על מחבת ווק, מניחים את נתחי חזה העוף במחבת, מוסיפים 2 כפות של משחת הקארי הירוק (תלוי ברמת החריפות הרצויה)
חותכים חצילים לקוביות (חציל תאילנדי קטן ועגול - מומלץ), מוסיפים צרור בזיליקום

ואת הכוסברה לאחר שטחנו אותה במעבד המזון באופן הדק ביותר. מוסיפים 2 כפות סוכר, חצי כף מלח וממשיכים לבשל על הווק, על אש קטנה, עד לריכוך מלא של החצילים.

אופן הגשה: בקערה עמוקה בליווי אורז מאודה.

צילום: יח''צ
נתחי חזה עוף בקארי ירוק, חצילים, שעועית ירוקה, כוסברה, מוגש עם אורז מאודה צילום: יח''צ
סום טאם - סלט פפאיה

מרכיבים ל-4 מנות:

               אחד פפאיה ירוקה
               שני גזרים
               שלוש כפות מיץ לימון טרי
               כף רוטב דגים
               כף סוכר תמרים
               שתי עגבניות
               30 גרם בוטנים קלויים מקולפים
               20 גרם שעועית ירוקה
               צ'ילי טרי

אופן ההכנה:
חורצים את הפפאיה והגזר לאורך בעזרת סכין, ובעזרת קולפן חותכים לרצועות דקות.
 מוסיפים קוביות עגבנייה, שעועית ירוקה, מיץ לימון, רוטב דגים, סוכר תמרים וצ'ילי.
 במכתש עילי כותשים את התערובת.
מעבירים לצלחת הגשה מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים.

צילום: יח''צ
סום טאם. חמצמצות מעוררת תיאבון צילום: יח''צ
פתאי טופו

מרכיבים (למנה אחת):

               אטריות אורז רחבות שטוחות-מלבניות
               1 גזר
               רבע ראש כרוב
               חופן נבטים
               חופן בצל ירוק
               1 ביצה
                סויה בהירה
                רוטב צדפות
                סויה שחורה
                מיץ מחצי לימון
                200 גר' טופו טרי
               חופן בוטנים קצוצים
               שן שום
               20 גר' שמן סויה

אופן הכנה:
משרים את האטריות 45 דק' במים פושרים לפני תחילת הבישול.
על ווק לוהט מטגנים שן שום כתושה עם מעט שמן סויה עד להזהבה, שוברים ביצה אחת ומערבבים, מוסיפים את הטופו הטרי, לאחר שחתכנו אותו לקוביות קטנות, מוסיפים כרוב וגזר לאחר שפרסנו את שניהם לרצועות דקות, מקפיצים יחדיו על הווק, מוסיפים את האטריות פתאי המושרות, כף סויה בהירה, כף רוטב צדפות, כף סויה שחורה, שתי כפות סוכר, מיץ מחצי לימון ומקפיצים.
 לקראת סוף הבישול כאשר האטריות כבר רכות, מוסיפים חופן בצל ירוק וחופן נבטים.
מומלץ להגיש עם בוטנים קצוצים למעלה, ורבע לימון בצד.

צילום: יח''צ
פתאי. קלאסיקה צילום: יח''צ

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->