אז הנה אנחנו, בתקופה הזו של השנה, איפשהו בין יום העצמאות לל"ג בעומר, כשהמדינה מריחה כמו מנגל אחד גדול, והמירוץ של "מי יתפוס מקום אסטרטגי" תופס תאוצה, וזה לא משנה אם זה על גדת נחל, בפארק העירוני, או אפילו על אי תנועה. בזמן שהבשר מקבל את מלוא תשומת הלב, הסלטים הצבעוניים שהכנו בבית ב-10 דקות ודחפנו לצידנית, נדחקים קצת הצידה, למרות שהם אלה שמחזיקים את כל האירוע. כי אחרי הכל, כמה קבב אפשר לאכול בלי קצת חומוס בצד?
בסוף היום, כשהשמש שוקעת, הפחמים מתקררים והילדים מרוחים בקטשופ מכף רגל ועד ראש, אנחנו מבינים את הקסם האמיתי - זה לא האוכל, זה הביחד. השיחות, הצחוקים, התמונות המטושטשות בסטורי והידיעה שנעשה את זה שוב, עם אותם אנשים, אותם סלטים ואותה תחושה של בית, גם כשאנחנו יושבים על דשא ציבורי. אז תארזו את הסלטים שהכינו לכם כאן חלי ממן - מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, ורויטל פדרבוש - מחברת הבלוג "מטבח קל", תטעינו את הרמקול הנייד וסעו. ואל תשכחו לארוז גם מפיות ושקיות אשפה גדולות. כי בסוף, המנגל הוא רק תירוץ - המפגש הוא העיקר.
סלט גזר וזוקיני טרי / חלי ממן
מצרכים
הכי מעניין
- 3 זוקיני יפים וטריים
- גזר בינוני
- כף נענע קצוצה
- שן שום קצוצה
- לימון קטן – קצוץ לקוביות קטנות, עם הקליפה, ללא הגרעינים
- מיץ מחצי לימון
- כפית שמן שומשום
- כף ג'ינגר טרי מגורד
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
-פורסים את הגזר ואת הזוקיני לרצועות דקות – גפרורים. אם הזוקיני יפים, רצוי להשאיר את הקליפה.
-מערבבים את הירקות עם שאר המרכיבים, מעסים היטב את גפרורי הירק שיצופו ברוטב ומניחים לספיגת טעמים לפני ההגשה.

סלט גזר וזוקיני טרי | צילום: יחצ חלי ממן
סלט פטריות חם / חלי ממן
מצרכים
- 2 ראשי בצל ירוק חתוכים לרצועות דקות (גם העלים)
- 2 חבילות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק
- כפית שמן זית
- פפריקה אדומה או תבלין לגריל
- כפית סילאן
- פלפל, מלח
אופן הכנה
-משחימים את רצועות הבצל בכפית שמן זית.
-מוסיפים את הפטריות ומאדים כ- 10 דקות.
-מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
-מוסיפים את הבצל הירוק, את הסילאן ואת התבלינים ומבשלים על אש בינוניות כ- 5 דקות.

סלט פטריות חם | צילום: יחצ חלי ממן
סלט תפוחי עץ ונבטים / חלי ממן
מצרכים
- חבילת נבטים סיניים שטופים
- חצי קולורבי חתוך לגפרורים
- גזר חתוך לגפרורים
- תפוח ירוק חתוך לגפרורים
- צרור עירית קצוצה
- 20 בוטנים קצוצים
- 3 כפות גרגרי רימון לפיזור על הסלט
מצרכים לרוטב
- כפית שמן שומשום
- כפית שמן זית
- כף רוטב סויה
- מיץ מ־1/2 לימון
- מעט מלח, פלפל
אופן ההכנה
-מניחים את כל רכיבי הסלט בקערה גדולה.
-מערבבים את רכיבי הרוטב בצנצנת.
-לפני ההגשה שופכים את הרוטב מעל הסלט, מפזרים את גרגירי הרימון ומערבבים היטב.

סלט תפוחי עץ ונבטים | צילום: יחצ חלי ממן
סלט כרוב עם מיונז שעשוי מקשיו / רויטל פדרבוש, "מטבח קל"
מצרכים
- 1/2 כרוב בינוני
- 4 מלפפונים
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
לרוטב
- 1/2 כוס קשיו קלוי (אפשר חצי אגוזי מלך)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 כפות מיץ לימון טרי
- 1 שן שום
- 1/2 -1 כפית מלח (כדאי לטעום את הקשיו הקלוי ואם הוא מלוח - להפחית מכמות המלח)
- 1-2 יחידות בצל ירוק (לא חובה)
אופן ההכנה
-פורסים את הכרוב לרצועות דקות, חותכים את המלפפונים ומוסיפים בצל ירוק.
-בבלנדר מעבדים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק ככל האפשר. במידת הצורך, הוסיפו 2-3 כפות מים לעזור לרוטב להתערבל ולהיות חלק כמו מיונז. שימו לב לכמות המלח כי לפעמים הקשיו הקלוי מלוח מאוד ובמקרה כזה כדאי להוסיף מעט מלח.
-מערבבים סלט עם רוטב - הכי קל עם ידיים עם כפפות ותוך כדי גם לעסות את הכרוב שיהיה רך יותר. שימו לב שהרוטב סמיך וזה בדיוק מה שגורם לכך שהוא ידבק לכרוב ושלא יווצרו שלוליות של רוטב בתחתית.
-אפשר לאכול מייד, אבל אחרי שעתיים במקרר זה אפילו יותר טעים!

סלט כרוב עם מיונז שעשוי מקשיו | צילום: רויטל פדרבוש
סלט חצילים בטעם כבד / רויטל פדרבוש, "מטבח קל"
מצרכים
- 3 חצילים קטנים וצרים או 1 חציל בלאדי גדול
- 2-3 בצלים בינונים
- 6 כפות שמן
- 4 ביצים קשות
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
-מקלפים את החצילים בצורת זברה כך שחלק מהקליפה נשאר וחלק מוסר (זה הכי טעים כך) ומקלפים וקוצצים את הבצל.
-בסיר שטוח או מחבת גדולה שמים את השמן, החצילים והבצל, מלח ופלפל שחור ומטגנים היטב עד שהם שחומים. בשלב הבישול צריך להוסיף עוד קצת שמן או מים. חשוב שהחצילים והבצל יהיו שחומים לגמרי.
-אחרי שהחצילים והבצל מתקררים קצת, מועכים אותם עם מזלג (או ממחה לפירה) ביחד עם הביצים הקשות.
-טועמים ומתקנים תיבול; עוד קצת שמן (אפשר גם קצת מיונז), מלח ופלפל שחור.
-אפשר גם להעביר את החצילים והביצים למעבד מזון ולעבד בעזרת כמה פולסים (לא יותר מידי כדי שהסלט לא יהפוך לנוזלי).
-מאחסנים במקרר.

סלט חצילים בטעם כבד | צילום: רויטל פדרבוש