יום שלישי, יולי 15, 2025 | י״ט בתמוז ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

חלי ממן ורויטל פדרבוש מציגות: 4 מרקי חורף שהם ארוחה שלמה

ארבעה סוגי מרקים מהבילים, בריאים ומחממים, שאפשר לתקתק בקלות ובמהירות - בדיוק מה שאנחנו צריכים בחורף הקר

מאת  דורית בן ארי
כ״א בשבט ה׳תשפ״ד (31/01/2024 17:40)
מרק ברוקולי

מרק ברוקולי. צילום: רויטל פדרבוש

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

"מרק הוא דרך טעימה ונוחה להוסיף ירקות, קטניות, חלבונים, ויטמינים, מינרלים, וסיבים תזונתיים לתזונה היומית שלכן", מסבירה חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא. "ככזה, הוא מהווה ארוחה שלמה, מושלמת ומלאה גם בזכות תכולת הסיבים הגבוהה התורמת לשובע ולעיכול תקין".

זה בדיוק מה שאנחנו רוצות וצריכות בחורף – ארבעה סוגי מרקים מהבילים, בריאים ומחממים – שמגישות לנו חלי ממן ורויטל פדרבוש, מחברת הבלוג "מטבח קל". כאלו שאפשר לתקתק בקלות ובמהירות:

מרק ברוקולי
מרק ברוקולי. צילום: רויטל פדרבוש

מרק ברוקולי אסיאתי / רויטל פדרבוש, "מטבח קל"

מצרכים ל-4 סועדים:

3 כפות שמן (אפשר זית)

בצל בינוני חתוך לקוביות

ראש ברוקולי מופרד – ״הגזע״ של הברוקולי מקולף וחתוך לקוביות קטנות

1 גזר בינוני מגורד או חתוך לקוביות קטנות

5 שיני שום

1 כף ג׳ינג׳ר טרי מגורד

1 כף גדושה מחית קארי (אפשר גם אדומה, שהיא חריפה יותר)

1/2 (כ-200 גרם) חבילת טופו חתוכה לקוביות (אפשר פרגית עוף במקום)

1 כוס קרם קוקוס (לפחות 22% שומן)

3-4  כוסות מים

1 כף סוכר/דבש/ממתיק

1/3-1/4 כוס רוטב סויה אמיתי

40-50 גרם אטריות שעועית (אריזה קטנה) או אורז

פתיתי צ׳ילי מחריף או פפריקה חריפה לפי הטעם (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מטפלים בברוקולי: מפרידים את הגזע מהפרחים, מקלפים את הגזע וחותכים לקוביות קטנות, את הפרחים חותכים לגודל ביס.
  2. בסיר עם שמן מטגנים את הבצל, גזע הברוקולי והגזר למשך 3 דקות.
  3. מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר לכמה שניות ומוסיפים את משחת הקארי, טופו, חלב קוקוס, מים ומביאים לרתיחה.
  4. כשהמרק רותח מוסיפים ברוקולי ורוטב סויה, מביאים לרתיחה שוב, מוסיפים אטריות אורז, טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים רוטב סויה/צ׳ילי חריף).
  5. בהגשה מפזרים בוטנים/קשיו, בצל ירוק וכוסברה לפי הטעם.
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות. צילום: רויטל פדרבוש

מרק עדשים כתומות / רויטל פדרבוש, "מטבח קל"

מצרכים ל-4 סועדים:

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני-גדול חתוך לקוביות

2-3 גזרים בינוניים מגורדים גס

8-7 שיני שום (זו לא טעות…) כתושות

1 כפית (שטוחה) כמון

1 כף (שטוחה) פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1 וחצי כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר/ סילאן – לא חובה, לאיזון הטעמים

כוס עדשים כתומות

1 כף גדושה אורז לא מבושל

6 כוסות מים

להגשה:

כמה טיפות מיץ לימון וכוסברה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עם השמן במשך 3-4 דקות על אש בעוצמה בינונית ועוד לפני שהוא משחים מוסיפים את הגזר המגורד (כדי שהגזר לא יישרף). מטגנים ומערבבים במשך כ-5 דקות עד שהגזר מתכווץ.
  2. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים, מטגנים דקה (זהירות שהשום לא יישרף, כי הוא הופך למר) ומוסיפים את העדשים השטופות, האורז, הסילאן והמים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-30 דקות (בעבוע עדין) עד שהעדשים רכות ומתפוררות. מתקנים תיבול (אם צריך עוד קצת מלח או פלפל שחור או כמון).
  3. בהגשה בצלחת מוסיפים לימון וכוסברה קצוצה, אם רוצים/אוהבים.

המתכונים נלקחו מהבלוג  – מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה, שכותבת רויטל פדרבוש.

מרק בשר ושעועית
מרק בשר ושעועית. צילום: שאטרסטוק

מרק עשיר של בשר ושעועית לבנה / חלי ממן

מצרכים ל-4 סועדים:

כף שמן זית

500 גרם פילה מדומה (מס' 6) חתוך לקוביות בינוניות

200 גרם שעועית לבנה יבשה

2 גזרים

2 בצלים קצוצים

3 גבעולי סלרי

4 עגבניות מגורדות

5 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

תיבול

כף שטוחה של פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית של כמון

כפית של פלפל שחור

כפית מלח

5 כוסות של מים

לקישוט

פטרוזיליה/ כוסברה (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. משרים את השעועית הלבנה לילה לפני עם מים וכפית סודה לבישול.
  2. קוצצים את הבצל והשום, חותכים את הגזר והסלרי לקוביות/פרוסות ומגרדים את העגבניות.
  3. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים, מוציאים לקערה נפרדת.
  4. מוסיפים לאותו סיר את הבצל הקצוץ, השום והגזר ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים לסיר את התבלינים, העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים.
  6. מסננים את השעועית ושוטפים היטב ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
  7. טועמים ומתקנים תיבול, במידה וצריך מוסיפים עוד מים. המרק מוכן כאשר השעועית והבשר רכים.
  8. ניתן לפזר מעל המרק עלי כוסברה/פטרוזיליה.
מרק פטריות
מרק פטריות. צילום: יח"צ

מתכון למרק פטריות דל קלוריות / חלי ממן

מצרכים ל-4 סועדים:

שורש פטרוזיליה

2-3 גבעולי סלרי (ללא העלים)

רבע שורש סלרי

2 סלסלות פטריות של שמפיניון ופורטובלו

כוס פטריות מיובשות מכל סוג שתחליטו, מושרות במים

בצל בינוני חתוך לקוביות

שליש חבילת פטרוזיליה טרייה קצוצה

1-2 עלי דפנה

כפית שמן מלח ופלפל לבן

אופן הכנה:

  1. מטגנים בסיר מתאים את הבצל בשמן. פורסים את הפטריות לפרוסות.
  2. שומרים בצד כחצי כוס מהפטריות הטריות הפרוסות. כאשר הבצל נהיה שקוף – מוסיפים את השורשים.
  3. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הפטריות. ממשיכים בטיגון תוך כדי בחישה. מוסיפים מים קרים, פטרוזיליה ואת שאר התבלינים.
  4. מבשלים ברתיחה בינונית כחצי שעה עד שכל הירקות מבושלים היטב. מסירים את גבעולי הסלרי ועלי הדפנה.
  5. טוחנים בבלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ששמרנו.
  6. מבשלים כעשר דקות נוספות ומתקנים תיבול.

תגיות: אוכלחורףחלי ממןמרקמרקים לחורף

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    האם גשר המוגרבים בטוח? המדינה: "מידע סודי"

    הידיעה הבאה

    נתניהו למשפחות החטופים: "ככל שהמאמץ מקבל פומביות – הוא מתרחק"

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    נתניהו למשפחות חטופים: "אין הצעה אמיתית של חמאס לעסקה"

    נתניהו למשפחות החטופים: "ככל שהמאמץ מקבל פומביות - הוא מתרחק"

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD