השגרה שאליה חזרנו בהתרגשות, הופרה ושוב אנחנו דואגים ושוב מתכנסים בבתים. אין לאף אחד ממש חשק להיכנס למטבח ולהתחיל עם מתכונים מסובכים, אבל החיים עצמם ממשיכים לדרוש את שלהם, וטוב שכך. אז עד שתחזור שוב השגרה – והלוואי שתישאר הרבה זמן – זה הזמן להכין סלטים. עם כל כמה שאני אוהבת מאפים ועוגות, סלטים זו אהבת אמת. כשעושים סלט טוב (הסוד הוא ברוטב כמובן) אז הכול טוב. ואם בונים אותו נכון הוא יכול להיות ארוחה שלמה. אז מלאו את המקרר בירקות ותתחילו לְסַלֵּט. והלוואי שיהיה כבר טוב ומהר.
סלט מלפפונים וטופו מטוגן
סלט שהוא ארוחה שלמה, עם קטניות, חלבון וירקות בריאים במיוחד, והכול יחד משתלב לחגיגה אמיתית. בוקר, צהריים וערב – זה הסלט שלי.

מרכיבים
לטופו
1 חבילת טופו (300 גרם) חתוכה לקוביות
1 כף שמן זית
1 כף רוטב סויה
¼ כפית מלח
1 כף קורנפלור
לסלט
4 מלפפונים חתוכים לחצי ואז לפרוסות
½ בצל סגול קטן קצוץ דק־דק
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
חופן שמיר קצוץ
1 אבוקדו בשל
1 קופסה (230 גרם) שעועית אדומה מוכנה, מסוננת מנוזלים
עוד כף שמן זית
מעט מלח
אופן ההכנה
- בקערה קטנה מערבבים את קוביות הטופו עם שמן זית, סויה, מלח וקורנפלור.
- מחממים מחבת בינונית ומעבירים אליה את כל הטופו עם המשרה.
- מטגנים כעשר דקות תוך כדי ערבוב כדי שקוביות הטופו יטוגנו מכל הצדדים.
- בינתיים שמים את המלפפונים והבצל בקערה ומתבלים אותם במיץ לימון, שמן זית, מלח ושמיר.
- מערבבים את השעועית עם כף שמן זית ומעט מלח.
- שמים את השעועית בצלחת שטוחה ומעט עמוקה.
- חותכים את האבוקדו לקוביות ומוסיפים אותן לקערת המלפפונים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מניחים את המלפפונים והאבוקדו על השעועית.
- מפזרים את הטופו המטוגן מעל המלפפונים ומקשטים במעט שמיר.
אוכלים מיד.
אפשר להכין מראש את חלקי הסלט ולהרכיב אותו סמוך לארוחה.
סלט אבטיח וחלומי
האבטיח הראשון הגיע הביתה ומיד עשיתי ממנו סלט! אתם חייבים להתרגל (ולהתאהב) באבטיח בתוך סלט, וברגע שתעשו זאת חייכם ישתנו לבלי הכר.

מרכיבים
4 כוסות קוביות אבטיח
2 כוסות עלים כמו עלי חרדל/עלי חמציץ/עלי בייבי
1 כף שמן זית
2 כפיות חומץ בלסמי
מעט מלח
100 גרם גבינת חלומי
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים אבטיח ועלים.
- חותכים את גבינת החלומי לפרוסות וצורבים אותה במחבת משומנת קלות עד שהיא צרובה היטב. חותכים לחתיכות קטנות.
- מוסיפים את החלומי לסלט ומתבלים בשמן זית, בלסמי ומלח.
החלומי טעימה בחמש הדקות הראשונות להכנתה ולכן חייבים לאכול את הסלט הזה מיד.
לא יכולים? החליפו את החלומי בגבינת פטה או בולגרית, שאותן אין צורך לטגן.
סלט פסטה ברוטב אבוקדו מטריף
רבים יתווכחו – האם סלט פסטה הוא סלט? אבל אני כבר הכרעתי: כן!
מבוסס על מתכון מהבלוג האהוב עליי minimalist baker

מרכיבים
לפסטה
500 גרם פסטה קצרה מסולסלת, מוכנה לפי הוראות היצרן
חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים
עלי בזיליקום קטנים לקישוט
גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב אבוקדו
חופן פטרוזיליה
חופן בזיליקום
8־9 גבעולי עירית
3 שיני שום
1 אבוקדו בינוני בשל
2 כפות מיץ לימון
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כף שמן זית
¼ כוס מים
אופן ההכנה
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- שמים במעבד מזון או במכשיר נינג׳ה את כל חומרי הרוטב וטוחנים למרקם חלק. אם יש צורך מוסיפים עוד טיפה מים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
- מערבבים את הרוטב עם הפסטה (כל פעם רק כמה כפות, בהדרגה).
- מוסיפים את העגבניות, מקשטים בבזיליקום ובפרמזן ואוכלים מיד.
מומלץ להכין את הרוטב סמוך לאכילה.