יום רביעי, יוני 11, 2025 | ט״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

פינת עישון: מתכונים בטעם אש

בקבוק אחד שיחזיק אפילו עשור יעניק לכם אוכל בטעם של מנגל, בלי טיפה אחת של לכלוך ואש. הכירו את העשן הנוזלי

מאת  אפרת ליכטנשטט
ה׳ בתמוז ה׳תשפ״ב (04/07/2022 10:56)
בתוך אוכל, מוצש
פינת עישון: מתכונים בטעם אש

עוף מעושן עם עגבניות. צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אנחנו גרים בדירה קטנה (וחמודה!) בקומה שלישית ללא מרפסת, מה שאומר שמנגל זה לא בדיוק אופציה מבחינתנו. ולכן כששמעתי על ״עשן נוזלי״ הסתקרנתי מאוד. אני כל כך אוהבת להתנסות בחומרי גלם חדשים, וכשאני נתקלת באחד כזה אני מיד יוצאת למחקר קטן ומנסה להוסיף אותו לכל דבר. העשן הנוזלי אומנם איתנו כבר יותר מעשור אך רק בשנים האחרונות הוא יצא מתעשיית המזון ונכנס למעדניות ולמטבחים הביתיים כחומר גלם לגיטימי מהמניין.

העשן הנוזלי – מיצוי של עשן בצורת נוזל, נולד מצורך של תעשיית המזון להוסיף את הטעם המעושן המיוחד שמתקבל בצלייה על אש, לתוך חומרי גלם כמו רטבי ברביקיו, חטיפים ומוצרים שונים.

כדי לייצר עשן נוזלי בתנאי מפעל, שורפים עץ (כל סוג עץ יפיק טעמים מעט שונים) והופכים אותו לפחם, ואת העשן שעולה מעבים בעזרת מים קרים. את התמיסה שנוצרת מעבירים תהליך של סינון וטיהור כדי להיפטר מחומרים מזיקים כמו מתאן ועטרן, כל החומרים האלה כמובן עוברים בקרת איכות קפדנית והם בטוחים לשימוש במינון הנכון.

החומר שמתקבל מרוכז מאוד (מאוד!) ומספיקות כמה טיפות ממנו כדי לתבל תבשיל גדול. אם תקנו בקבוק אחד של עשן נוזלי הוא כנראה יספיק לכם לעשור הקרוב. מומלץ לשמור את הבקבוק בשקית אטומה במזווה, כי אפילו בקבוק פתוח יפיץ ריח עישון בכל פינה.

התחילו במינון של רבע כפית, כמו שכתבתי במתכונים, ואם אתם נהנים מהטעם הוסיפו כמה טיפות עד שתמצאו את המינון שטעים לכם.

איזה כיף שאפשר לאכול מאכלים בטעם של מנגל ואש במזגן ובלי טיפת לכלוך. זהירות, אתם עומדים להתמכר ולהוסיף עשן נוזלי לכל מתכון!

* אם אתם כבר במעדנייה ורוכשים עשן נוזלי, הוסיפו פפריקה מעושנת לסל, להעצמת החוויה.

סלמון ותרד ברוטב מעושן

מנה מהירה שמכינים בכמה דקות ונהנים מקריאות ההתפעלות של כולם כאילו הייתם חצי יום במטבח. כן, זה מה שטיפת עשן נוזלי יכולה לעשות.

צילום: אפרת ליכטנשטט
סלמון ותרד ברוטב מעושן. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

1 קילו סלמון טרי

400 גרם עלי תרד קפואים (סנפרוסט)

למרינדה

2 כפות רוטב סויה

2 כפות שמן רגיל

2 כפות סירופ מייפל

2 שיני שום כתושות

1 כפית רוטב ווסטרשייר (לא חובה, אך מוסיף)

¼ כפית עשן נוזלי

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־190 מעלות.

2. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל המתאים לסלמון, או שמשמנים אותה.

3. מניחים את הסלמון בתבנית ומסביבו מסדרים את התרד.

4. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומורחים על הסלמון ועל התרד.

5. אופים 18־22 דקות עד שהסלמון מוכן. הימנעו מאפיית יתר.

עוף מעושן עם עגבניות

מנה קיצית וטעימה שמוציאה את המקסימום מכל חומרי הגלם הרגילים שיש לכם בבית, בתוספת טעם מעושן ונפלא שמוסיף אווירת מדורה וקמפינג. מי אמר קיץ?

עוף מעושן עם עגבניות. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

800 גרם חזה עוף

400 גרם עגבניות שרי תמר

למרינדה

2 כפות רוטב סויה

3 כפות שמן

1 כפית פפריקה

¼ כפית פפריקה מעושנת

¼ כפית פלפל שחור

1 כפית עשן נוזלי

1 כף גדושה סילאן

1 כפית רוטב סרירצ׳ה (לא חובה, מוסיף חריפות)

1 כפית אבקת שום

אופן ההכנה

1. חותכים את חזה העוף לנתחים שמנמנים בעובי 2־3 ס״מ ושמים בקערה גדולה.

2. חורצים בעגבניות חריץ קטן, אם הן גדולות אפשר לחתוך אותן לחצאים, מוסיפים אותן לקערה.

3. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומוזגים על העוף והעגבניות. מערבבים היטב, ואם לא ממהרים מצננים במקרר כשעה.

4. מחממים מחבת גדולה בקוטר 28 ומוזגים אליה את כל תוכן הקערה.

5. מטגנים כחמש דקות והופכים את הנתחים לצידם השני.

6. סך הכול מטגנים במשך 10־15 דקות עד שזה מוכן (תחתכו אחד ותבדקו).

מגישים חם, עם אורז.

טופו מעושן של אמא של ג׳רמי

זה המתכון שחשף אותי לעשן נוזלי, ריטה גולדשטיין חברתי פרסמה אותו וישר רצתי לנסות, תמיד יש לי טופו במקרר ואהבתי את הקלילות של המתכון. אומנם ריטה משרה במרינדה לילה שלם ואז אופה בתנור ומניחה פרוסות גדולות בכריך (אנסה את זה פעם), אבל אנחנו חבורה רעבה שלא יכולה לדחות סיפוקים. המתכון ממש מוצלח גם ללא עשן נוזלי, אבל כמה טיפות מהפלא הזה ישדרגו מאוד את המנה. את המתכון למדה ריטה מאמו של בן–זוגה ג׳רמי.

טופו מעושן של אמא של ג׳רמי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

300 גרם טופו

למרינדה

6 כפות רוטב סויה

1 כף סירופ מייפל

1 כף סילאן

2 כפיות פפריקה מעושנת

1 שן שום כתושה

¼ כפית עשן נוזלי

מעט פלפל שחור

תוספת שלי, לא חובה: כף חמאת בוטנים

אופן ההכנה

1. חותכים את הטופו בהתחלה לשלוש פרוסות עבות ובעזרת מגבת נייר סופגים ממנו כמה שיותר נוזלים.

2. חותכים את הטופו לקוביות קטנות.

3. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את הטופו.

4. מעבירים את כל תוכן הקערה למחבת חמה ומטגנים כ־15 דקות, עד שרוב הנוזלים התאדו והטופו נהיה מעט קריספי.

מגישים מיד עם כל מה שאוהבים.

תגיות: אוכלטופוסלמוןעוףעשן

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    לשתות על המים: הבר התל-אביבי ששב לפעילות בדיוק בזמן

    הידיעה הבאה

    האם בקרוב בתי המלון בישראל יפסיקו להטעות אותנו?

    הידיעה הבאה
    האם בקרוב בתי המלון בישראל יפסיקו להטעות אותנו?

    האם בקרוב בתי המלון בישראל יפסיקו להטעות אותנו?

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD