שבת, אוגוסט 2, 2025 | ח׳ באב ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

לביבות לחנוכה, הגרסה האפויה

לביבות ארטישוק ירושלמי, סלק וכרובית עם זוקיני. כולן אפויות בתנור, אבל אל תגלו

מאת  אפרת ליכטנשטט
כ״ח בכסלו ה׳תשפ״א (14/12/2020 09:05)
בתוך אוכל, מוצש

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אחרי שנה כל כך – איך לומר בלי לפגוע יותר מדי – ״מיוחדת״ ולא הגיונית בעליל, חנוכה מגיע בדיוק בזמן כדי להרים את המורל. אבל בסיום שנה שבה עברנו להתגורר פחות או יותר בתוך המטבח, או אם לדייק – בתוך המקרר, חנוכה צריך להיות הרבה יותר רגוע השנה, לפחות מבחינה קלורית. אז מה עושים? אופים. אופים לביבות – ותאמינו לי, הן יהיו טעימות כל כך שאף אחד לא יחוש בהבדל.

כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– אפויות או מטוגנות, סופגניות הן טעם החג
– סלרי, מלך הגבעולים
– חיג'אב בשחקים: חברת ארקיע מכשירה דיילות ערביות לקו לדובאי

הטריק ללביבות אפויות נעוץ בשני דברים: שימון נייר האפייה, ושימון הלביבות בנדיבות מלמעלה לפני האפייה. בעצם מה שאנחנו אוהבים כל כך בטעם של לביבות (וסופגניות) הוא הטעם שנוצר בתהליך הקלייה/אפייה של השמן, ולכן אם נשמן בכיף, זה יהיה טעים אבל עם הרבה פחות שומן.

השנה ניסיתי לחשוב על שילובים פחות שגרתיים ללביבות. הסתובבתי אצל הירקן, מיששתי ובדקתי, ניסיתי לדמיין איזו לביבה אני רוצה לאכול בחג הזה. הלביבות מארטישוק ירושלמי היו ההפתעה הגדולה ונטרפו ראשונות. הטעם העדין והנפלא של הארטישוק הירושלמי היה כל כך טעים בתור לביבה, איך לא חשבתי על זה קודם?

לביבות סלק אני אוהבת ומכינה כל השנה, סלק זה ירק אהוב מאוד כאן בבית, והפעם בשילוב של אורז מלא נוצרת חגיגה אמיתית.

אחרונות חביבות – חיבור של שתי לביבות אהובות: לביבות כרובית פוגשות לביבות זוקיני, ומה אני אגיד לכם? השידוך הצליח! יחד עם כמה תבלינים מחממים נולדה לביבה מעולה.

אז אילו לביבות אתם תאפו בחג הזה?

לביבות זוקיני וכרובית

לביבות זוקיני וכרובית. צילום: אפרת ליכטנשטט

מה קורה כשכרובית וזוקיני נפגשים? תצטרכו לנסות כדי להבין.

מרכיבים

25־30 לביבות

1 קילו זוקיני (אין צורך לקלף)
1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
2 ביצים
½ כוס (70 גרם) קמח
1 כפית מלח
3 שיני שום כתושות
½ כפית כורכום
¼ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית

להברשה: 4־5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח ומבשלים את פרחי הכרובית עד שהם רכים.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
3. מגררים את הזוקיני במגרדת גסה (אם מגררים במעבד מזון חשוב לא לגרר על חורים גסים מדי, אחרת הלביבות מתפרקות).
4. סוחטים את הזוקיני היטב ונפטרים מכמה שיותר נוזלים בעזרת חיתול בד או בעזרת מסננת.
5. מוסיפים לזוקיני את הכרובית וכל שאר החומרים והתבלינים, מועכים ומערבבים היטב.
6. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים ומניחים על הנייר ללא רווחים גדולים.
7. מברישים את הלביבות בעוד קצת שמן זית.
8. אופים 25־35 דקות עד שהלביבות מוכנות (טועמים כדי לוודא שהן מוכנות מבפנים).
מגישים חם, לצד יוגורט או טחינה.

לביבות סלק ואורז

לביבות סלק ואורז. צילום: אפרת ליכטנשטט

ארוחה שלמה בלביבה. גם סלק נהדר, וגם אורז אהוב. בול בשבילי.

מרכיבים

35־40 לביבות

1 ק"ג סלק טרי מקולף (לא מבושל)
3 כוסות אורז מלא מוכן (בערך 1 כוס אורז לא מבושל)
2 ביצים
1/3 כוס עירית קצוצה
1 כפית מלח
3 שיני שום כתושות
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית

להברשה: 4־5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
2. מגררים את הסלק במגרדת גסה (אם מגררים במעבד מזון חשוב לא לגרר על חורים גסים מדי, אחרת הלביבות מתפרקות).
3. סוחטים את הסלק היטב ונפטרים מכמה שיותר נוזלים בעזרת חיתול בד או בעזרת מסננת.
4. מוסיפים לסלק את כל שאר החומרים והתבלינים ומערבבים היטב.
5. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים ומניחים על הנייר ללא רווחים גדולים.
6. מברישים את הלביבות בעוד קצת שמן זית.
7. אופים 25־35 דקות עד שהלביבות מוכנות

(טועמים כדי לוודא שהן מוכנות מבפנים).

מגישים חם, לצד יוגורט או טחינה.

לביבות ארטישוק ירושלמי

צילום: אפרת ליכטנשטט
לביבות ארטישוק ירושלמי. צילום: אפרת ליכטנשטט

לביבות טעימות בצורה לא רגילה, שאתם הולכים לאמץ לכל השנה.

מרכיבים

15־20 לביבות

800 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף
1 תפוח אדמה בינוני מקולף
1 בצל גדול מקולף
1 ביצה
½ כוס (70 גרם) קמח
½ כפית אבקת אפייה
½1 כפיות מלח
1 כפית אבקת שום
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית

להברשה: 4־5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
2. מרסקים את כל הירקות במגרדת גסה (אם מגררים במעבד מזון חשוב לא לגרר על חורים גסים מדי, אחרת הלביבות מתפרקות).
3. סוחטים את הירקות היטב ונפטרים מכמה שיותר נוזלים בעזרת חיתול בד או בעזרת מסננת.
4. מוסיפים לירקות את את כל שאר החומרים והתבלינים ומערבבים היטב.
5. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת הידיים ומניחים על הנייר ללא רווחים גדולים.
6. מברישים את הלביבות בעוד קצת שמן זית.
7. אופים 25־35 דקות עד שהלביבות מוכנות (טועמים כדי לוודא שהן מוכנות).

מגישים חם, לצד יוגורט או שמנת חמוצה.

תגיות: אוכלארטישוק ירושלמיזוקינילביבותמתכוניםסלק

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "ביקרנו במקום הזה בפחד ובשתיקה"

    הידיעה הבאה

    עכשיו זה רשמי: בנו של ביידן חשוד בשחיתות

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    הצפיפות בנתב"ג: הישראלים לא למדו את הלקח

    הצפיפות בנתב"ג: הישראלים לא למדו את הלקח

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD