יום חמישי, יוני 12, 2025 | ט״ז בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

המהפכה הירוקה: כשפטרוזיליה גונבת את ההצגה

איך לאט–לאט התאהבתי בעלים הנפלאים של הפטרוזיליה ולמדתי לשלב אותם במתכונים מפתיעים

מאת  אפרת ליכטנשטט
ט״ז בתשרי ה׳תשפ״א (04/10/2020 15:29)
בתוך אוכל, מוצש

צילום: אפרת ליכטנשטט

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

אמא שלי לא נתנה לי להיכנס למטבח. ״את עושה לי בלגן״, היא הייתה אומרת, וכנראה צדקה. חוץ מכמה תפקידים קבועים וברורים שהיו לי – טיגון שניצלים ביום שישי והכנת ביצים ממולאות בשבת בבוקר – לא ממש עזרתי לה בבישול הארוחות (עם הפיצים אני עושה תיקון ומכניסה אותם למטבח בכל הזדמנות, אבל זה כבר נושא אחר).

כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– "אני תמיד זוכר למה נטשתי את השמאל"
– סליחה שזפזפנו: סדרות שחייבים לשוב אליהן
– תסמונת "היום שאחרי": איך לוקחים את ההתעלות למשך השנה?

ולמה אני מספרת לכם על זה עכשיו? כי דווקא מפני שרק בגיל מאוחר נכנסתי למטבח, יש כל מיני חומרי גלם שאני זוכרת היטב את ההיכרות הראשונה שלי איתם. לדוגמה, פטרוזיליה.

פטרוזיליה היא עשב תיבול מדהים. הפעם הראשונה שהבנתי שהיא ממש עומדת בפני עצמה ולא רק קישוט הייתה כשאכלתי אותה ב״סלט עשבים" שפרסמתי כאן פעם, ומאוחר יותר חוויתי זאת שוב ב״אורז ירוק״. כך לאט־לאט הכרתי אותה, והתחלתי לחבב אותה ממש. בהתחלה עוד קצת כעסתי על כמות הלכלוך הירוק שהיא משאירה סביבה, ואז פשוט נכנעתי אליה. היום אנחנו חברות טובות, ואני מוסיפה אותה בכל הזדמנות שיש לי. היא המרעננת הרשמית של כל תבשיל ויכולה גם להוביל לגמרי בכוחות עצמה.

במדור הזה ניסיתי למצוא מאכלים שבהם הפטרוזיליה היא הכוכבת הראשית, שזה לא דבר מובן מאליו. הפטרוזיליה התרגלה להיות שחקן חיזוק ולא מנסה לגנוב את ההצגה, אבל כשנותנים לה את הבמה היא פורחת ומתפרצת במלוא ירקרקותה!

ולא הזכרתי את הערכים הבריאותיים הגבוהים שלה. למעשה בעולם הקדום היא הייתה קודם כול תרופה, ורק מאוחר יותר הפכה לעשב תיבול. היא מפוצצת בוויטמינים, מינרלים, ברזל, אשלגן, סידן ומגנזיום. היא מלאה בנוגדי חמצון ועוזרת לגוף להילחם במחלות רבות, נפלאה למערכת העיכול, מונעת היווצרות אבנים בכליות וטובה נגד דלקות אוזניים.

בימים כתיקונם בבית הקפה הקבוע שלי מגישים בימי שישי את הכריך הטעים בעיר: בגט טרי, גבינה איכותית וטעימה, פרוסות מלפפונים ועגבניות, בצל סגול ו… עד כאן זה נשמע לכם סטנדרטי? אז נוסף על כל אלה, בכל כריך יש ערמת פטרוזיליה נאה שהופכת כל ביס למופלא.

אז בואו להוסיף פטרוזיליה ובריאות לתפריט שלכם!

חומוס ירוק

חומוס ירוק. צילום: אפרת ליכטנשטט

אוהבים לגוון בחומוס שלכם? פתוחים לשינויים? נסו את החומוס הירוק הזה: אותו חומוס אהוב עם תוספת ירוקה וטעימה.

מרכיבים

450 גרם (כ־3 כוסות) גרגירי חומוס מבושלים
100 גרם (כ־2 חבילות) עלי פטרוזיליה שטופים היטב (ללא הגבעולים העבים)
4 שיני שום
3 כפות מיץ לימון
½ כוס טחינה גולמית
½ כפית כמון
½1 כפיות מלח
½1 כוסות (360 מ"ל) מים + עוד לפי הצורך

אופן ההכנה

1. שמים במעבד מזון גרגירי חומוס מבושלים, פטרוזיליה, שום, טחינה גולמית, מים, לימון, שום, כמון ומלח, וטוחנים עד שנוצר ממרח אחיד וחלק. מוסיפים עוד מים אם הממרח נראה לכם סמיך מדי.
2. טועמים ומוסיפים מלח וטחינה לפי הטעם.
חשוב לזכור שהחומוס מתייצב ומתקשה בקירור, ולכן עדיף להכין חומוס רך מעט יותר מהתוצאה הרצויה.
שומרים בקירור עד שלושה ימים.

סלמון בקארי פטרוזיליה

צילום: אפרת ליכטנשטט
סלמון בקארי פטרוזיליה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מתכון קל להכנה וטעים בצורה יוצאת דופן! לא תאמינו שלא הכנתם כך את הסלמון שלכם עד היום.

מרכיבים

כ־1 ק"ג סלמון חתוך למנות

לרוטב

100 גרם (כ־2 צרורות) פטרוזיליה שטופה ונקייה
250 מ״ל קרם קוקוס
גרידת ליים/לימון
2 כפות משחת קארי ירוק
½ כפית אבקת זנגוויל
2 שיני שום כתושות
½ כפית מלח

אופן ההכנה

1. מסדרים את הסלמון בתבנית משומנת קלות.
2. במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים לקרם חלק.
3. מוזגים את הרוטב על הסלמון ומכסים את התבנית ברדיד אלומיניום או במכסה.
4. אופים 25־30 דקות עד שהדגים מוכנים.
מגישים חם.

מאפינס פטרוזיליה

מאפינס פטרוזיליה. צילום: אפרת ליכטנשטט

מאפינס רכים ואווריריים, גדושים בבריאות ובטעם, ובעיקר: ירוקים. אוהבים את האוכל שלכם ירוק? אתם חייבים להכין את המאפינס המיוחדים והטעימים האלה.

מרכיבים

10־12 יחידות

3 ביצים
200 גרם (3־4 צרורות) פטרוזיליה
1/3 כוס (כ־67 גרם) שמן זית
¼ כוס (60 מ"ל) מים
2 שיני שום כתושות
2ֽ־3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (חצי כוס)
גרידה מלימון שלם
½1 (210 גרם) כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח

לקישוט: רבע כוס צנוברים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
2. במעבד מזון שמים פטרוזיליה, שמן זית, מים ושום וטוחנים למרקם אחיד.
3. בקערה גדולה טורפים את הביצים כשתי דקות לקצף אוורירי.
4. מוסיפים את הפטרוזיליה הטחונה וטורפים היטב.
5. מוסיפים בצל ירוק וגרידת לימון ומערבבים.
6. דרך מסננת מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר מדי.
7. מחלקים לשקעים בעזרת כף גלידה קפיצית עד ¾ מהגובה של כל שקע.
8. מפזרים צנוברים מלמעלה בנדיבות.
9. אופים 18־25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש והמאפינס מזהיבים מעט.
אחרי שהמאפינס מתקררים לגמרי, שומרים במקרר בקופסה אטומה עד יומיים.

תגיות: אוכלחומוסמאפינסמתכוניםסלמוןפטרוזיליה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    "צריך להתייחס להפרעת קשב כמו לסוכרת וללחץ דם גבוה"

    הידיעה הבאה

    הרנסאנס של האתלטיקה הישראלית

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: שאטרסטוק

    הרנסאנס של האתלטיקה הישראלית

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD