מתכון לקציצות פול

לטובת הצמחונים: קציצות פול שמזכירות מעט פלאפל וייחטפו ראשונות מהשולחן. אגב, מכינים אותן בקלות ובמהירות, בעזרת פול קפוא ומעבד מזון

קציצות פול. | אפרת ליכטנשטט

קציצות פול. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

800 גרם פול קפוא, מופשר

1 בצל לבן קלוף חתוך לרבעים

1 צרור כוסברה

הכי מעניין

4 שיני שום

2 כפיות מלח

½ כפית מון

½ כפית כורכום

1/3 כפית קינמון

1 כוס קמח מצה

3 ביצים

לטיגון: ½ כוס שמן צמחי/זית

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים מלבד הקמח והביצים במעבד מזון וטוחנים למרקם אחיד אך כך שעדיין תישמר הטקסטורה של הירקות.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים וקמח ומערבבים.
  3. יוצרים קציצות בידיים רטובות.
  4. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות עד שהן שחומות משני הצדדים.

מגישים עם טחינה.