סעודה מפסקת מסורתית ומזינה | מעקודה

עם הרבה רגש, טעמים וזיכרונות מהילדות, מבשלים לכם סעודה מפסקת

מעקודה קלאסית. | אפרת ליכטנשטט

מעקודה קלאסית. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מעקודה – פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית (מעקוד או מחאמר אצל התוניסאים והטריפוליטאים) שגם אותה אוכלים לפני או אחרי הצום, ויש לה גרסאות כמספר הסבתות המרוקאיות בעולם. קובי נשבע במתכון שקיבל מאתי דרעי, שאצלה עבד כטבח בגיל 17, שזהו המתכון הטוב בעולם.מי אני שאתווכח?

סיר בקוטר 24-26

* חשוב להשתמש בסיר נון–סטיק

הכי מעניין

מרכיבים

7־8 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי עם קליפה אדומה)

3 גזרים

1 בצל

רבע כוס שמן

חצי כפית כורכום

1 כפית פלפל שחור

1 כף מלח

חצי כוס מים רותחים

12 ביצים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

לטיגון: חצי כוס (120 מ״ל) שמן

אופן ההכנה

1. מקלפים את הירקות, חוצים אותם ושמים בסיר.

2. מערבבים בכוס שמן, כורכום, פלפל שחור ומלח ומוסיפים מים רותחים, מערבבים ויוצקים על הירקות.

3. מוסיפים מים לכיסוי הירקות, מערבבים ומבשלים כ־30 דקות עד לריכוך. ומסננים היטב.

4. מוציאים את הבצלים והגזר מהסיר, מועכים את תפוחי האדמה.ומניחים להתקרר מעט.

5. חותכים את הגזר והבצל לקוביות.

6. בקערה גדולה מאוד טורפים בעזרת מיקסר יד (או בקערת מיקסר) את הביצים עד שהם משלשים את נפחם.

7. מוסיפים תוך כדי בחישה את תפוחי האדמה המעוכים ומקפלים בעדינות.

8. מוסיפים את הגזר, הבצל וחופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה ומערבבים בעדינות.

9. מחממים שמן בסיר בקוטר 24־26, משמנים גם את הדפנות, וכשהשמן חם יוצקים את הבלילה.

10. מכסים בבד או בנייר אפייה ומכסה אטום היטב ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.

11.  מעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 30־40 דקות נוספות.

מצננים לגמרי לפני שחותכים.

מגישים עם חלה ומטבוחה.