מתכון לבייגל יוגורט

מתכון לבייגל יוגורט

בייגל יוגורט. | אפרת ליכטנשטט

בייגל יוגורט. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

7 יחידות

מרכיבים

400 גרם יוגורט

½2 כוסות (350 גרם) קמח (רגיל או כוסמין)

הכי מעניין

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 כפית קימל (אפשר להחליף בטימין/רוזמרין או כל מה שאתם אוהבים)

לציפוי:

שומשום או תבלין לבייגל

אופן ההכנה

  1. בוחשים בקערה את כל המרכיבים בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק אחיד. המטרה היא ליצור כדור מעט דביק, אם הבצק ממש דביק אפשר להוסיף מעט קמח. אם העיסה יבשה מדי אפשר להוסיף מעט מים. סוג הקמח ישפיע על רמת הלחות.
  2. מכסים במגבת ונותנים לבצק מנוחה של כשעה (מעבר לשעה ועד שלוש שעות שומרים במקרר).
  3. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה וקערה עם מים. מחלקים את הבצק ל־7 חתיכות, הכי נוח בעזרת משקל, יוצרים גלילים ארוכים וסוגרים כל גליל לעיגול.
  4. טובלים במים ומניחים על התבנית.
  5. מפזרים שומשום או תבלין לבייגל.
  6. אופים 25־30 דקות עד שהבייגל זהוב ומעט שחום.
  7. מחכים לפחות 15 דקות לפני שפורסים.

שומרים בשקית אטומה עד 24 שעות. מומלץ לאכול מיד.