מתכון לפירה מושלם

אין צורך להוסיף תועפות של חמאה ושמנת לפירה כדי להגיע למרקם ולטעם מצוינים (אם כי זה בוודאי משפר את הטעם). הסוד לפירה מושלם הוא בטריות תפוחי האדמה וביובש שלהם לפני שהם הופכים למחית

הפירה המושלם. | אפרת ליכטנשטט

הפירה המושלם. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (6־7 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה (מזן דזירה)
½1 כפות מלח גס
½ כוס (120 מ"ל) חלב
2 כפות גדושות (40 גרם) חמאה

אופן ההכנה
1. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ואחידות.
2. שמים את קוביות תפוחי האדמה בסיר, מכסים אותן במי ברז קרירים, מוסיפים את המלח ומבשלים ברתיחה עדינה במשך כ־20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים.
3. בינתיים, מחממים תנור ל־180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים אותם לתבנית, ואופים במשך 2־3 דקות על מנת שיתייבשו היטב.
5. במקביל, מחממים בסיר קטן חלב וחמאה על אש קטנה.
6. מעבירים את תפוחי האדמה בחזרה לסיר, מועכים היטב ומערבבים פנימה את החלב והחמאה החמים (נמנעים מערבוב יתר). מגישים מיד.