מרכיבים
3 כפות שמן לשימון הסיר
5 כפות שמן להכנת האורז
הכי מעניין
8 בצלים
1 בצל קצוץ
5 עגבניות רכות ואדומות
3 גבעולי סלרי
2 כוסות אורז עגול
5 כוסות מים
4 כפות סוכר
כוס מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. הכנת הבצלים: חותכים את החלק העליון והתחתון של הבצלים ונפטרים מהקצוות.
2. חורצים קו מקצה לקצה ולעומק הבצל.
3. מניחים את הבצלים בסיר עם מים, לבישול של חצי שעה, עד שהבצלים יתרככו ויהיה ניתן להפריד בין השכבות.
4. מילוי: מחממים 5 כפות שמן בסיר, ומוסיפים בצל קצוץ לטיגון עד שהוא מתרכך.
5. קוצצים דק את הסלרי ושלוש עגבניות ומוסיפים לסיר, ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב מתמיד.
6. מוסיפים את האורז ו־2 כוסות מים ומתבלים במלח ופלפל, ומבשלים ללא מכסה על אש בינונית עד לצמצום הנוזלים. האורז יהיה מוכן למחצה.
7. הרכבה: מפרידים את שכבות הבצלים.
8. ממלאים כל שכבת בצל בכף אורז, ומניחים בצפיפות זה לצד זה בסיר שטוח ומשומן.
9. כשהסיר מלא בשכבת בצלים צפופה חותכים את העגבניות הנותרות לפרוסות עגולות ומניחים מעל הבצלים.
10. מוסיפים 3 כוסות מים, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל.
11. מבשלים במשך שעה וחצי על אש בינונית, ומוסיפים מעט מים לפי הצורך כדי שהבצלים לא ייחרכו יתר על המידה. שימו לב: בסוף הבישול כשהבצלים רכים והאורז עשוי היטב אין צורך שיישארו נוזלים.