רכיבים
2/3 כוס אורז בסמטי
2-3 כפות שמן זית
הכי מעניין
קופסה קטנה (2 כפות) רסק עגבניות
8-9 עגבניות טריות, מגוררות
3-4 כוסות מים
1 כפית מלח גס
מעט סוכר לפי הטעם
להגשה: נענע מיובשת או טרייה, פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מניחים את האורז במחבת מעל להבה גבוהה. קולים (ללא הוספת נוזלים או שמן) תוך כדי ערבוב 3-6 דקות, עד שהאורז מפיץ ריח חזק ומשנה צבעו לזהוב בהיר. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- בסיר בגודל בינוני מניחים את רסק העגבניות ושמן הזית ומטגנים מעל להבה גבוהה בערך דקה.
- מוסיפים לסיר הבינוני את העגבניות המגוררות, האורז הקלוי, המלח והמים, ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 18-20 דקות או עד שהאורז מתרכך.
- טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם, ואפשר סוכר לאיזון אם הטעם מעט חמוץ מדי. אם המרק יוצא סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף לו עוד מים.
- להגשה: מוזגים מרק לקערה ומפזרים מלמעלה נענע טרייה או מיובשת מפוררת או פטרוזיליה טרייה קצוצה, כמה טיפות של רוטב חריף שאוהבים או גבינת פרמזן טובה.
טבעוני ופרווה | 4-6 מנות | 15 דקות עבודה, 45 דקות עד שמוכן | ללא גלוטן