מרק עגבניות ואורז בסמטי

מתכון למרק עגבניות ואורז בסמטי. הקלייה של האורז הבסמטי מוסיפה ניחוח אגוזי וטעם עמוק למרק

מרק עגבניות ואורז בסמטי. | עֹז תלם

מרק עגבניות ואורז בסמטי. | צילום: עֹז תלם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

2/3 כוס אורז בסמטי

2-3 כפות שמן זית

הכי מעניין

קופסה קטנה (2 כפות) רסק עגבניות

8-9 עגבניות טריות, מגוררות

3-4 כוסות מים

1 כפית מלח גס

מעט סוכר לפי הטעם

להגשה: נענע מיובשת או טרייה, פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מניחים את האורז במחבת מעל להבה גבוהה. קולים (ללא הוספת נוזלים או שמן) תוך כדי ערבוב 3-6 דקות, עד שהאורז מפיץ ריח חזק ומשנה צבעו לזהוב בהיר. מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
  2. בסיר בגודל בינוני מניחים את רסק העגבניות ושמן הזית ומטגנים מעל להבה גבוהה בערך דקה.
  3. מוסיפים לסיר הבינוני את העגבניות המגוררות, האורז הקלוי, המלח והמים, ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 18-20 דקות או עד שהאורז מתרכך.
  5. טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם, ואפשר סוכר לאיזון אם הטעם מעט חמוץ מדי. אם המרק יוצא סמיך מדי לטעמכם אפשר להוסיף לו עוד מים.
  6. להגשה: מוזגים מרק לקערה ומפזרים מלמעלה נענע טרייה או מיובשת מפוררת או פטרוזיליה טרייה קצוצה, כמה טיפות של רוטב חריף שאוהבים או גבינת פרמזן טובה.

טבעוני ופרווה | 4-6 מנות | 15 דקות עבודה, 45 דקות עד שמוכן | ללא גלוטן