מתכון ליין חם

אם אתם מארחים קבוצה של חברים בליל חורף קר ותגישו להם יין חם, תהיו המארחים המושלמים. זה כל כך טעים ופשוט להכנה | מתכון ליין חם ותבלינים

יין חם ותבלינים. | אפרת ליכטנשטט

יין חם ותבלינים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

בקבוק יין (750 מ"ל)

750 מ״ל מיץ תפוזים

½ – 1/3 כוס סוכר

הכי מעניין

5 מסמרי ציפורן

3 מקלות קינמון

1 תפוח חתוך קטן לקוביות קטנות

2-3 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר גדול יין, מיץ תפוזים, סוכר, ציפורן וקינמון ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
  3. מוסיפים את קוביות התפוחים והמשמשים בסיום הבישול.
  4. מגישים חם!
  5. להגשה בכוסות מזוגגות בסוכר: מכינים צלוחית קטנה מלאה בשכבה דקה של סוכר.
  6. חותכים פלח קטן של לימון ו"מנגבים" איתו את שפת הכוס כדי שתהיה דביקה, או שטובלים את קצה הכוס בסיר עם היין החם.
  7. טובלים את שפת הכוס "הדביקה" בתוך הסוכר.
  8. מוזגים את היין בזהירות. לחיים!

 

* מתאים ל־10-15 כוסות