קציצות דגים אסייתיות

השימוש בחומרי גלם כמו ג׳ינג׳ר, קארי ושמן שומשום ייקח אתכם לטיול קטן במזרח הרחוק. קציצות בתיבול אסייתי הן ללא ספק האהובות עליי ביותר, ובשילוב יוגורט קריר וסלט קטן זו הארוחה המושלמת עבורי

קציצות דגים אסייתיות . | אפרת ליכטנשטט

קציצות דגים אסייתיות . | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (כ־24 קציצות)
800 גרם פילה דג לבן טרי או קפוא (ומופשר) נקי מעור ומעצמות, חתוך לחתיכות גדולות (אפשר גם סלמון)
1 צרור כוסברה (כ־50 גרם)
3 שיני שום
1 כף ג׳ינג׳ר מגורר
1 בצל קטן קצוץ דק
1 פלפל אדום חריף
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
1 כפית אבקת קארי
1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
1 כפית שמן שומשום
1 כף רוטב דגים (לא חובה, אבל ממליצה לקנות אם אתם אוהבים דגים ואת המטבח האסייתי)
גרידה מלימון שלם (או משני לימוני ליים)
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה
½ כפית סודה לשתייה
½ ליטר שמן חמניות או קנולה (לטיגון)

לרוטב יוגורט טבעוני
300 מ״ל יוגורט טבעוני חלק
חופן כוסברה קצוצה
1 שן שום קטנה כתושה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט פפריקה

אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים את הדג ומעבדים בפולסים קצרים עד שהוא טחון גס, חשוב לא לטחון יותר מדי!
2. מעבירים את הדג לקערה גדולה ושמים במעבד מזון כוסברה, פטרוזיליה, שום, ג׳ינג׳ר ופלפל חריף וטוחנים בפולסים לתערובת קצוצה דק.
3. מעבירים את תערובת הירוקים לקערת הדגים ומוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים היטב בעזרת הידיים (אני משתמשת בכפפות) ויוצרים קציצות עגולות ושטוחות.
4. מחממים שמן במחבת ומטגנים כל קציצה כחמש דקות מכל צד (מוציאים אחת לבדוק אם הן מוכנות).
5. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הקציצות החמות.

הכי מעניין

י"ח באלול ה׳תשפ"ה11.09.2025 | 07:23

עודכן ב