מתכון ללזניית מצות

מתכון ללזניית מצות

לזניית מצות. | אפרת ליכטשנטט

לזניית מצות. | צילום: אפרת ליכטשנטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית בגודל 20/28 ס״מ

מרכיבים

לתערובת הגבינות

2 גביעי קוטג׳

הכי מעניין

¼ כוס שמנת לבישול

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

3 שיני שום כתושות

100 גרם פתיתי גבינת עמק

לשכבות

5 מצות רטובות

2 כוסות רוטב עגבניות מוכן

50 גרם עלי תרד

200 גרם מוצרלה

אופן ההכנה

  1. משמנים את התבנית ומחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. מערבבים היטב את מרכיבי תערובת הגבינות.
  3. מרטיבים את המצות:

– טובלים את המצה במים ומניחים על מגבת בד לא שעירה.

– מוזגים על המצה עוד חצי כוס מים ומכסים במגבת.

– חוזרים על הפעולה עם כל המצות, אפשר לערום אותן זו על זו.

– מחכים 5־7 דקות. המצות מוכנות כשהן רכות וגמישות. שימו לב לא להשאיר אותן מכוסות זמן רב מדי כי הן עלולות להתפרק לגמרי.

  1. מתחילים להרכיב את הלזניה ומניחים שכבת מצות בתבנית.
  2. שופכים עליה מחצית מתערובת הגבינות, ועליהן מוזגים כוס של רוטב עגבניות.
  3. מפזרים מוצרלה בנדיבות ועליה חופן עלי תרד.
  4. חוזרים על הפעולה: מצות, גבינות, רוטב עגבניות, מוצרלה ותרד.
  5. לסיום מפזרים על המצה העליונה שפע מוצרלה.
  6. מניחים על הלזניה נייר אפייה משומן ועליו רדיד אלומיניום.
  7. אופים 35 דקות, מסירים את הנייר ואופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומעט משחימה.