לתבנית בגודל 20/28 ס״מ
מרכיבים
לתערובת הגבינות
2 גביעי קוטג׳
הכי מעניין
¼ כוס שמנת לבישול
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
100 גרם פתיתי גבינת עמק
לשכבות
5 מצות רטובות
2 כוסות רוטב עגבניות מוכן
50 גרם עלי תרד
200 גרם מוצרלה
אופן ההכנה
- משמנים את התבנית ומחממים תנור ל־180 מעלות.
- מערבבים היטב את מרכיבי תערובת הגבינות.
- מרטיבים את המצות:
– טובלים את המצה במים ומניחים על מגבת בד לא שעירה.
– מוזגים על המצה עוד חצי כוס מים ומכסים במגבת.
– חוזרים על הפעולה עם כל המצות, אפשר לערום אותן זו על זו.
– מחכים 5־7 דקות. המצות מוכנות כשהן רכות וגמישות. שימו לב לא להשאיר אותן מכוסות זמן רב מדי כי הן עלולות להתפרק לגמרי.
- מתחילים להרכיב את הלזניה ומניחים שכבת מצות בתבנית.
- שופכים עליה מחצית מתערובת הגבינות, ועליהן מוזגים כוס של רוטב עגבניות.
- מפזרים מוצרלה בנדיבות ועליה חופן עלי תרד.
- חוזרים על הפעולה: מצות, גבינות, רוטב עגבניות, מוצרלה ותרד.
- לסיום מפזרים על המצה העליונה שפע מוצרלה.
- מניחים על הלזניה נייר אפייה משומן ועליו רדיד אלומיניום.
- אופים 35 דקות, מסירים את הנייר ואופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומעט משחימה.