מתכון לאורז עם בצל, צימוקים ושקדים

מתכון לאורז חגיגי עם בצל, צימוקים ושקדים

אורז חגיגי עם בצל, צימוקים ושקדים. | אפרת ליכטנשטט

אורז חגיגי עם בצל, צימוקים ושקדים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לאורז

3־4 כפות שמן זית

2 כוסות אורז בסמטי או פרסי

הכי מעניין

2 כפיות מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

½ כפית בהרט

3 כוסות מים רותחים

לתוספות

3 בצלים חתוכים לטבעות דקות

1/3 כוס שמן זית

1 כוס גפרורי שקדים מולבנים

2/3 כוס צימוקים

מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה

1. מטגנים את האורז בשמן, מוסיפים לו מים ותבלינים ומערבבים.

2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות.

3. לאחר הבישול מניחים מגבת שעירה מתחת למכסה וממתינים 5 דקות נוספות.

4. מטגנים את הבצל בשמן זית, על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, עד שהוא זהוב ומעט שחום.

5. מטגנים את השקדים על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים ומעט משחימים.

6. מערבבים הכול יחד, שומרים קצת מהתוספות בצד לקישוט למעלה.

מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.