הטנזיה הוא תבשיל בשר מרוקאי חגיגי מלא ירקות ופירות יבשים שמתבשלים עם בשר שנמס בפה ואין מתאים ממנו כדי לפתוח את הצום. על אף רשימת המרכיבים הארוכה, המתכון קל להכנה והתוצאה מרשימה וטעימה במיוחד.
מרכיבים
¼ כוס שמן רגיל
קילו וחצי בשר אונטריב חתוך לקוביות (בשר בקר מספר 2)
הכי מעניין
מלח ופלפל
¼ כוס שמן זית
1 בצל לבן אחד קצוץ
1 בצל סגול אחד
1 גבעול כרישה קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
3 קישואים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
1 חתיכת דלעת קלופה חתוכה לקוביות גדולות
10 בצלי שאלוט קלופים
חופן חמוציות
חופן צימוקים
חופן שזיפים מיובשים
חופן משמשים מיובשים
1 מקל קינמון
6־7 חוטי זעפרן
1 כוס מים חמים
1 כוס מציר הבשר
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
5 כפות סילאן

טנזיה עשירה | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה
1. בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את קוביות הבשר.
2. ממליחים ומפלפלים היטב.
3. מוסיפים מים ומבשלים שעתיים עד לריכוך מלא של הבשר (או בסיר לחץ 35 דקות).
4. מחממים שמן זית בסיר סוטאז' גדול ומטגנים את הבצלים עד שהם מתרככים.
5. מוסיפים כרישה וסלרי ומטגנים עוד כמה דקות.
6. מסדרים בסיר קוביות מהבשר המבושל וביניהן קוביות דלעת, קישואים ובצלי שאלוט עד שהסיר מתמלא.
7. חולטים את הפירות היבשים למשך דקה במים רותחים (להוציא את הלכלוך ומעט מהמתיקות), מסננים ומוסיפים לסיר.
8. מוסיפים מקל קינמון.
9. מניחים את הזעפרן בכוס עם מים רותחים, בוחשים ומוסיפים לסיר.
10. מוסיפים עוד כוס מים חמים מהציר של הבשר שבישלנו.
11. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומעל הכול מוסיפים סילאן.
12. מבשלים מכוסה כשעה על אש קטנה ועוד רבע שעה משחימים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, ללא מכסה.
מגישים עם קוסקוס.
עוד כתבות בנושא