מתכון לעוף ופריקה

מתכון לעוף ופריקה בתבנית אחת | כשר

עוף ופריקה בתבנית אחת. | אפרת ליכטנשטט

עוף ופריקה בתבנית אחת. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

2 כוסות (מדידה) של פריקה

1 בצל סגול קצוץ דק־דק

1 כפית פפריקה מעושנת

הכי מעניין

1 כפית שום גבישי

½ כפית בהרט

½ כפית פלפל

½ כפית כוסברה

2 כפיות מלח

2 כוסות (480 מ״ל) מים רותחים

1 קילו כרעיים/שוקיים של עוף (אפשר יותר)

לעוף

2 כפות שמן

½ כפית פפריקה

1 כף סילאן

רבע כפית שום

¼ כפית מלח

להגשה

מעט פטרוזיליה קצוצה ושמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו. שוטפים את הפריקה היטב בקערה עם מים ומסננים.
  2. משמנים תבנית גדולה. שמים את הפריקה בתבנית ועליה שמים את הבצל והתבלינים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומניחים על הכול את העוף.
  4. מערבבים שמן, פפריקה, סילאן, שום ומלח למשחה אחידה. מברישים את העוף במשחה.
  5. מכסים בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום וסוגרים היטב. ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
  6. אחרי שעה וחצי מסירים את הנייר ואופים לא מכוסה עוד 10 דקות להשחמה קלה.

מזלפים מעט שמן זית ופטרוזיליה סמוך להגשה.

כ"ב באלול ה׳תשפ"ה15.09.2025 | 11:51

עודכן ב