מרכיבים
2 כוסות (מדידה) של פריקה
1 בצל סגול קצוץ דק־דק
1 כפית פפריקה מעושנת
הכי מעניין
1 כפית שום גבישי
½ כפית בהרט
½ כפית פלפל
½ כפית כוסברה
2 כפיות מלח
2 כוסות (480 מ״ל) מים רותחים
1 קילו כרעיים/שוקיים של עוף (אפשר יותר)
לעוף
2 כפות שמן
½ כפית פפריקה
1 כף סילאן
רבע כפית שום
¼ כפית מלח
להגשה
מעט פטרוזיליה קצוצה ושמן זית
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו. שוטפים את הפריקה היטב בקערה עם מים ומסננים.
- משמנים תבנית גדולה. שמים את הפריקה בתבנית ועליה שמים את הבצל והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומניחים על הכול את העוף.
- מערבבים שמן, פפריקה, סילאן, שום ומלח למשחה אחידה. מברישים את העוף במשחה.
- מכסים בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום וסוגרים היטב. ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
- אחרי שעה וחצי מסירים את הנייר ואופים לא מכוסה עוד 10 דקות להשחמה קלה.
מזלפים מעט שמן זית ופטרוזיליה סמוך להגשה.