מרכיבים
4 כפות שמן זית
1 קילו פרגיות (או יותר)
מלח ופלפל
הכי מעניין
1 בצל קצוץ גס
½ קילו תאנים חצויות
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
לרוטב
1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים
1 כפית בהרט
1 כפית שום
1 כפית פפריקה
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים אותו כ־15 דקות עד שהוא שחום.
- מוסיפים את הפרגיות, ממליחים ומפלפלים ומטגנים אותן במשך 5־10 דקות מכל צד עד שהן שחומות.
- מוסיפים מחצית מהתאנים בין הפרגיות.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים על הכול.
- מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
במהלך הבישול הופכים את הפרגיות מדי פעם בתוך המחבת. אם לקראת סוף הבישול נשארים הרבה נוזלים במחבת מבשלים בלי מכסה כמה דקות.
- אחרי שמכבים את האש מוסיפים את המחצית השנייה של התאנים ומעט פטרוזיליה קצוצה.
מגישים חם לצד אורז.