מתכון לפרגיות עם תאנים

מתכון לפרגיות עם תאנים | כשר

פרגיות עם תאנים. | אפרת ליכטנשטט

פרגיות עם תאנים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

4 כפות שמן זית

1 קילו פרגיות (או יותר)

מלח ופלפל

הכי מעניין

1 בצל קצוץ גס

½ קילו תאנים חצויות

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

לרוטב

1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים

1 כפית בהרט

1 כפית שום

1 כפית פפריקה

1 כפית קינמון

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

¼ כפית ציפורן טחון

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מטגנים אותו כ־15 דקות עד שהוא שחום.
  2. מוסיפים את הפרגיות, ממליחים ומפלפלים ומטגנים אותן במשך 5־10 דקות מכל צד עד שהן שחומות.
  3. מוסיפים מחצית מהתאנים בין הפרגיות.
  4. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים על הכול.
  5. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה.

במהלך הבישול הופכים את הפרגיות מדי פעם בתוך המחבת. אם לקראת סוף הבישול נשארים הרבה נוזלים במחבת מבשלים בלי מכסה כמה דקות.

  1. אחרי שמכבים את האש מוסיפים את המחצית השנייה של התאנים ומעט פטרוזיליה קצוצה.

מגישים חם לצד אורז.