מתכון למאפה פילו עם קממבר

מתכון למאפה פילו עם קממבר

מאפה פילו עם קממבר. | אפרת ליכטנשטט

מאפה פילו עם קממבר. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 עיגול קממבר פרוס לחתיכות דקות

1 נקטרינה פרוסה דק

1 חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן/מצוננת

הכי מעניין

3 ביצים

¾ כוס (180 מ״ל) חלב (כל חלב)

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

תרסיס שמן זית / ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית בגודל 20/30 בערך.
  2. מקווצ'צ׳ים כל עלה פילו למעין כדור לא הדוק ומניחים את הכדורים זה לצד זה בתבנית עד שכל התבנית מלאה.
  3. מניחים פיסות קממבר ונקטרינה בתפזורת על כל התבנית, בין עלי הפילו.
  4. טורפים היטב את הביצים והחלב עם מלח ופלפל ומוזגים על הכול באופן אחיד.
  5. מתיזים שמן זית על הפילו או מורחים עם מברשת.
  6. אופים במשך 30־40 דקות עד שהמאפה זהוב.

מגישים חם.